TEKNOLOJİ

Wi-Fi 6E özellikli Google Nest Wifi Pro duyuruldu

Google bugün, Wi-Fi 6E teknolojisini kullanan en yeni Wi-Fi sistemi olan Nest Wifi Pro’yu tanıttı. Tüm bu ev bağlantıları, bu yeni akıllı ağ Wi-Fi teknolojisi sayesinde daha hızlı, daha güvenilir ve bakımı daha kolay hale getiriliyor. Bu yılın başlarında, Google Nest Hub (2. nesil) Hindistan’da kullanıma sunuldu.

Wi-Fi 6E özellikli en yeni Google Nest Wi-Fi Pro aşağıdaki özelliklere sahiptir:

Wi-Fi 6E

Wi-Fi 6E, daha az kalabalık bir 6 GHz radyo frekansı kullanır. Wi-Fi 6E, Wi-Fi 6’dan iki kat daha hızlıdır. 6E sunan ilk Wi-Fi yönlendiricimiz olan Nest WiFi Pro, yeni nesil telefonları, dizüstü bilgisayarları ve diğer cihazları destekler. Nest Wifi Pro, hızlı tutmak ve tıkanıklığı azaltmak için ağ performansınızı analiz eder. Ayrıca görüntülü aramalara ve akışa öncelik verir.

Google Home uygulaması

Google Home uygulaması, ağınızı dakikalar içinde kurmanız için adım adım talimatlar verir. Uygulama ayrıca hız testleri yapmanıza, şifrenizi paylaşmanıza ve bir misafir ağı kurmanıza izin verir.

  • Nest Wifi Pro, bağlantı zorluklarını kontrol eder ve teşhis eder ve uygulama aracılığıyla size bildirir. Google’ın zekası, bağlantı kaybı gibi yaygın sorunları çözebilir.
  • Ve çocuklarınızın ilişkilerini daha iyi yönetmeniz için ücretsizdir. Uygulamanın Aile Wi-Fi ayarlarında, uyku veya akşam yemeğinde erişimi kısıtlamak için Wi-Fi planlaması gibi ebeveyn denetimleri ve zararlı içeriği engellemenin basit yollarını bulacaksınız.
Güvenli

Nest WiFi Pro, bağlantınızı korumak için ücretsiz güvenlik özellikleri içerir. Google Home uygulamasında, şüpheli cihazları belirlemenize ve duraklatmanıza yardımcı olmak için bağlı her cihazı görüntüleyebilirsiniz. Otomatik yazılım yükseltmeleri, Nest WiFi Pro yönlendiricinizi ve ağınızı güvenlik tehditlerinden korur.

Akıllı ev

Nest WiFi Pro çoğu ev cihazını destekler. Görüntülü aramalar, 4K videolar ve güvenlik kamerası akışı gibi yüksek bant genişliğine sahip işlemleri gerçekleştirebilir. Bir yönlendirici 2.200 fit’i kapsayabilir.

  • Nest Wifi Pro, kullanıcıların enerji tasarrufu yaparken Thread akıllı cihazlarını ev ağlarına bağlamasına olanak tanıyan bir Thread sınır yönlendiricisi içerir. Matter hızlandıktan sonra Nest WiFi Pro yönlendiricisinden Matter hub’ı gibi yararlanabileceksiniz.
  • Matter özellikli cihazları kontrol eder ve bunlara bağlanır, böylece gelecekte akıllı ev cihazlarının bakımını ve eklenmesini kolaylaştırır.
Güzel ve Sürdürülebilir tasarım

Nest WiFi Pro’nun çok parlak yüzeyi seramikten ilham almıştır. Cihazlar dört renkte gelir: kar, keten, sis ve limon otu. %60’ın üzerinde geri dönüştürülmüş malzeme ile inşa edilen bu, sürdürülebilir bir ev ağı seçeneğidir.

Wi-Fi 6E ile Google Nest Wifi Pro: Özellikler
  • Kapsam: Yönlendirici başına 2200 fit kareye kadar, Ölçeklenebilir ve esnek sistem – daha fazla kapsama alanı ve Genişletilebilir IEEE 802.11s ağ Wi-Fi için yönlendiriciler ekleyin
  • Otomatik Wi-Fi optimizasyonu: Görüntülü aramalar ve Stadia oyunları için Otomatik QoS, Cihaz önceliklendirme, 8 saate kadar
  • Akıllı ev bağlantısı: Matter, Bluetooth Low Energy (BLE), daha yüksek güçlü 6 GHz kanallarını destekler
  • Performans: Wi-Fi 6E, 802.11ax Wi-Fi standardı, AXE5400 – 5,4 Gbps’ye kadar birleşik hızlar
  • İşlemci ve Bellek: Çift çekirdekli 64-bit ARM CPU; 1 GB RAM, 4 GB flaş
  • Güvenlik: WPA3 şifreleme, Otomatik güvenlik ve yazılım güncellemeleri, Ebeveyn denetimleri dahil Aile korumaları
  • Bağlantı Noktaları: İki Ethernet bağlantı noktası, yönlendirici başına 1 Gbps kablolu hızı destekler
  • Renkler: Kar, Sis, Keten, Limon otu
  • Güç: 22,5 W (10 V/2,25 A)
  • Boyutlar ve ağırlık: 130 mm yükseklik x 117 mm genişlik x 85 mm derinlik; Ağırlık: 450g
  • Sürdürülebilirlik: Ürün ağırlığına göre %60 geri dönüştürülmüş malzeme.
  • Diller: İngilizce, Danca, Felemenkçe, Fince, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Norveççe, Portekizce, İspanyolca, İsveççe
  • Kutunun içindekiler: Nest Wifi Pro (Wi-Fi 6E) 1 paket, Yönlendirici, 22 W güç adaptörü, Ethernet kablosu (6,5 ft), Hızlı başlangıç ​​kılavuzu, Güvenlik ve garanti kılavuzu
  • Garanti: 1 yıllık sınırlı garanti
Fiyatlandırma ve kullanılabilirlik

4 Ekim’den itibaren ön siparişlerle 27 Ekim’de çevrimiçi ve mağazalarda satışa sunulacak . Nest Wifi Pro’nun fiyatı 399,99 ABD Doları (yaklaşık 32,586 Rs.) olan üç paket, 6,600 metrekareyi kapsıyor. Ayrıca, her büyüklükteki evi barındırmak için iki paket için 299,99 $ (yaklaşık 24.439 Rs.) veya tek paket için 199,99 $ (yaklaşık 16.292 Rs.) olarak mevcuttur.

Başa dön tuşu