TEKNOLOJİ

Togg’a yeni özellik, Akıllı Cihaz Pasaportu Geliyor! CEO Gürcan Karakaş Duyurdu

Togg, Dünyanın İlk Akıllı Aygıtını ve Pil Pasaportunu Tanıttı

Türkiye’de mobilite alanında hizmet veren global teknoloji markası Togg, çığır açacak yeni bir özelliği duyurdu. CEO M. Gürcan Karakaş geçtiğimiz günlerde şirketin dijital varlık cüzdanlarında akıllı cihaz pasaportu ve pil pasaportu tanıtacağını açıkladı. Bu, araç sahiplerinin Togg arabalarıyla ilgili servis geçmişi, bakım bilgileri ve değiştirme süreçleri dahil olmak üzere zengin bilgilere erişmesine olanak tanıyacak. Pasaportlar, bilgilerin hem güvenilir hem de kolay erişilebilir olmasını sağlayacak şekilde blockchain teknolojisine dayalı olacak.

Bir Bilgi Dünyası Parmaklarınızın Ucunda

TOGG

Karakaş, akıllı cihaz pasaportu ve pil pasaportunun Togg araçlarla ilgili her türlü bilgiyi içereceğini açıkladı. Buna, cihaz parçalarının değişimi, servis bilgileri ve tedarik zincirindeki süreçler gibi ayrıntılar dahildir. Togg, blockchain teknolojisini kullanarak bu pasaportlarda yer alan bilgilerin hem doğru hem de kolay erişilebilir olmasını sağlayabiliyor. Bu, Togg müşterilerinin araçları hakkında bilgi sahibi olmalarına ve mümkün olan en iyi hizmet ve desteği almalarına yardımcı olacaktır.

Togg, bir süredir blockchain tabanlı çözümler üzerinde çalışıyor ve akıllı cihaz pasaportunun ve pil pasaportunun tanıtımı sadece en son gelişme. Karakaş, daha önce Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2023’te kullanıcıların dijital varlıklarını güvenli bir şekilde saklamasına ve aktarmasına olanak tanıyan akıllı cihaz entegre dijital varlık cüzdanını duyurmuştu. Akıllı cihaz pasaportu ve pil pasaportunun eklenmesiyle Togg, mobilite deneyimini yepyeni bir düzeye taşıyor.

Akıllı cihaz pasaportu, cihazın servis geçmişi, bakım bilgileri ve değiştirme işlemleri hakkında bilgiler içerecektir. Bu, Togg müşterilerinin araçlarıyla ilgili en son gelişmelerden haberdar olmalarını ve gerektiğinde zamanında destek ve hizmet almalarını sağlayacaktır. Benzer şekilde pil pasaportu da Togg’un elektrikli araçlarında kullanılan piller hakkında bilgi içerecek. Bu, pilin üretim tarihi, kapasitesi, yaşı ve sağlığı gibi ayrıntıları içerir.

Togg, bu bilgileri blok zincirinde tutarak pilin kaynağını doğrulayabilir ve izlenebilirlik sağlayabilir. Bu, karbon emisyonları ve sürdürülebilirlik performansı ile ilgili konular için önemli olacaktır. Kesintisiz akıllı yaşam çözümleri üretmeyi ilke edinen Togg, akıllı cihaz pasaportu ve pil pasaportunun piyasaya sürülmesi bu taahhüdün en son örneğini oluşturuyor.

Togg, bağımsız ekosistemleri birbirine bağlamak için güçlü ortaklıklarla blockchain teknolojisi üzerinde çalışıyor. Şirket, kullanıcıların mobilite deneyimini başka bir boyuta taşıyacak yenilikçi çözümler üretmeye devam etmeyi hedefliyor. Akıllı cihaz pasaportu ve pil pasaportunun kullanıma sunulmasıyla, Togg müşterileri, bilinçli kararlar vermelerine ve araçlarının performansını zirvede tutmalarına yardımcı olan bir bilgi dünyasına parmaklarının ucunda sahip olacak.

Başa dön tuşu