TEKNOLOJİ

Xiaomi 13 ve 13 Pro’dan yeni haber

Xiaomi 13 ve 13 Pro’nun bu ayın sonlarında Çin’de piyasaya sürüleceği söyleniyor. El cihazlarında, üçlü arka kamera kurulumunun yanı sıra özçekim kamerasını yuvalayan bir merkez delme deliği bulunacak şekilde bahşiş verildi. En son gelişmede, bir ihbarcı, yaklaşmakta olan Xiaomi 13 serisi cihazların artık Asya’da dahili test aşamasına girdiğini iddia etti. Dizinin 2023’ün başlarında Asya pazarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Tipster Mukul Sharma’ya göre Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro’nun dahili testleri çeşitli Asya ülkelerinde başladı. Tipster, her iki Xiaomi akıllı telefonunun da 2023’ün başlarında Asya’da piyasaya sürülebileceğini iddia ediyor. Son zamanlarda, ahizeler Hindistan Standartları Bürosu’nun (BIS) Hindistan web sitesinde de görüldü ve yakında ülkede de piyasaya sürüleceğine dair ipuçları verildi.

Son CAD görüntüleri , Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro’nun önde ortaya hizalanmış bir delik delme ve üçlü arka kamera kurulumu ile geleceğini gösteriyor. Pro modeli, 50 megapiksel Sony IMX989 1 inç sensör, 50 megapiksel ultra geniş açılı lens ve 50 megapiksel telefoto ünitesi ile gelebilir. Muhtemelen 32 megapiksel özçekim kamerasına sahip olacak.

Ayrıca, akıllı telefonun Leica’nın renk bilimi teknolojisine sahip olduğu söyleniyor. Raporlar, her iki 13 serisi telefonun da yeni piyasaya sürülen Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alacağını iddia etti.

Vanilya modelinin 152,8 x 71,5 x 8,3 mm ölçülerinde olduğu ve 6,2 inçlik bir ekrana sahip olduğu bildiriliyor. Pro telefon ise 163 x 74,6 x 8,8 mm boyutlarında olabilir ve 6,65 inçlik bir ekrana sahip olabilir. Xiaomi, iki telefon hakkında henüz herhangi bir ayrıntı açıklamadı. Yakında resmi bir duyuru almamız gerekiyor. Bu nedenle, güncellemeler için etrafta kalın.

Başa dön tuşu