TEKNOLOJİ

Samsung, 2023’te En Az yüzde 10 Daha Fazla Galaxy S23 Telefon Satmayı Bekliyor

Samsung Electronics, bu yıl Galaxy S23 serisinin satışları için bir önceki yıla göre en az %10’luk bir büyüme öngörerek iyimserlikle dolup taşıyor . Bu, cihazın 200 megapiksel kamerası ve daha yüksek işlemci hızı gibi sağlam özelliklerinin bir kanıtıdır. Yakın tarihli bir gelişmede Qualcomm ve Google, Genişletilmiş Gerçeklik (XR) için stratejik bir ittifak kurdu . Galaxy S23’ün piyasaya sürülmesinden itibaren yeni hizmetler sunmak için Samsung ile işbirliği yapmayı planlıyorlar. Güney Koreli teknoloji devi, tüketici taleplerini karşılamak için teknolojisini sürekli geliştirmeye ve yenilik yapmaya istekli.

Samsung Electronics’in MX bölümü Başkanı Roh Tae-moon, San Francisco’da düzenlediği basın toplantısında Galaxy S serisi ve katlanabilir serilerin birleşik küresel satışlarının bu yıl çift haneli büyüme kaydetmesinin beklendiğini duyurdu. CEO, ABD’nin en büyük mobil operatörü Verizon’un geçen yıla göre daha yüksek satışlar öngörmesiyle, küresel müşterilerden gelen ilk geri bildirimlerin çok olumlu olduğunu belirtti.

Pazar araştırmasına göre, önceki Galaxy S22 serisinin 11 aylık kümülatif satışı 23,79 milyon adet seviyesinde bulunuyor ve bu da Samsung Electronics’in Galaxy S23 ile 26 milyon ila 30 milyon adet arasında bir satış aralığını hedeflediğini gösteriyor. Başkan Roh ayrıca, belirli satış hedeflerini onaylamak için henüz çok erken olduğunu çünkü bunların pazar koşullarına göre büyük ölçüde değişebileceğini belirtti.

Samsung Electronics, bu yıl Galaxy S23 serisinin showrunner’ı olan Galaxy S23 Ultra’dan son derece emin. Başkan Roh, Galaxy S23 Ultra’nın toplam satışların %50’sinden fazlasını oluşturacağını tahmin ediyor. Geçen yıl piyasaya sürülen Galaxy S22 serisinin, tedarik kısıtlamaları gibi zorlu pazar koşullarına rağmen toplam satışların %40’ından fazlasını kaydettiğini de sözlerine ekledi. Bu yıl, Samsung Electronics dikkatini ve odağını birinci sınıf akıllı telefonlarının satışlarını artırmaya yöneltecek. Başkan Roh, belirsiz küresel ekonomi ve azalan tüketici duyarlılığı göz önüne alındığında, yalnızca gelişmiş ülkelerde değil, aynı zamanda dünya çapında gelişmekte olan pazarlarda da birinci sınıf ürünlere olan talebin artacağını tahmin ediyor.

Samsung’un 2023’te Apple gibi diğer premium akıllı telefon üreticileriyle nasıl rekabet ettiğini görmek oldukça ilginç olacak .

Başa dön tuşu