TEKNOLOJİ

Gmail kullananlar dikkat! Büyük değişiklik yapılacak, “mavi onay işareti” dönemi başlıyor

Google hesapları için mavi onay işareti! Gmail şimdi mavi bir onay işareti göstermeye başlayacak. Şirket e-postaları, dolandırıcılığa karşı mavi bir onay işaretiyle ayırt edilebilir.

Gmail artık mavi bir onay işareti göstermeye başlayacak . Şirket e-postaları, dolandırıcılığa karşı mavi bir onay işaretiyle ayırt edilebilir .

Elon Musk’ın ardından Twitter’da başlayan mavi tik çılgınlığı şimdi de Gmail hesaplarına geliyor . Google tarafından yapılan duyurunun ardından , Gmail hesaplarının orijinalliğini doğrulamak için mavi onay işaretleri dağıtılacaktır .

Orijinal Gmail hesapları mavi bir onay işareti alacak

Google kısa süre önce Gmail için koruyucu önlemlerini artıran yeni bir güvenlik katmanını duyurdu. Bu özellik , kullanıcıları aldatan ve hassas bilgileri çalan kimlik avı dolandırıcılıklarını engelleyecek gibi görünüyor . Artık şirketlerin, kurumların veya tanınmış kişilerin e-postalarının yanında bir doğrulama işareti görünecek.

Google’ın duyurusuna göre, doğrulanmış bir şirketten e-posta aldığınızda , gelen kutunuzda şirket adının yanında mavi bir onay işareti göreceksiniz. Bu güncelleme, Google’ın geçen yıl Gmail’de test etmeye başladığı Mesaj Kimliği için Marka Göstergeleri (BIMI) teknolojisinin bir parçası olacak .

Gmail’de mavi onay işaretinin üzerine geldiğinizde, “Bu e-postayı gönderen, profil resmindeki alanı doğruladı ve logonun sahibidir” yazan bir açılır pencere görürsünüz. Bu, Google’ın gönderenin gerçek olup olmadığını anlaması için alıcıya ayrıntılı bilgi sağlayacağı anlamına gelir .

Henüz diğer e-posta hizmetlerinde böyle bir özelliğin olmadığını belirtelim . Ancak şirketlerin kurumsal e-postalarını nasıl doğrulayacaklarına dair detaylar şimdilik belirsizliğini koruyor. Google’ın bir başvuru sistemi açacağını varsayıyoruz .

Başa dön tuşu