TEKNOLOJİ

Samsung Galaxy A54, 50 MP ana kamera ile gelecek

Samsung’un yeni bir A serisi akıllı telefon üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Söz konusu cihazın adı Galaxy A54 ve muhtemelen önümüzdeki yıl piyasaya çıkacak. Resmi çıkışına hala aylar olsa da, yaklaşmakta olan akıllı telefonun kamera özelliklerini içeren yeni bir rapor geldi. Gelin detaylara daha yakından bakalım.

Bir GalaxyClub raporuna göre, yaklaşmakta olan Galaxy A54, 50MP ana kameraya sahip olacak. Yayın, diğer kameralar hakkında herhangi bir ayrıntı açıklamadı. Ancak cihazın üçlü kamera kurulumuyla gelmesini bekleyebiliriz.

Önceki bir rapora göre Samsung, Galaxy A54’ten derinlik kameraları çıkarmayı planlıyor, bu da akıllı telefonun geniş açılı kamera, ultra geniş kamera ve makro kameraya sahip olacağı anlamına geliyor. Makro sensörün 5MP olduğu ve ultra geniş lensin de 5MP olabileceği söyleniyor.

Bazıları, eski Galaxy A53 ve A52’nin 64MP birincil kamerayla gelmesinden dolayı bunun bir kamera düşürme olduğunu söyleyebilir. Ancak daha yüksek megapiksel sayıları mutlaka daha iyi fotoğraflar anlamına gelmez. Daha fazla megapiksel, tek tek pikselleri göstermeden yalnızca resimleri büyütmenize ve kırpmanıza olanak tanır.

Galaxy A54 ile ilgili sızıntılar ve söylentiler yeni yeni ortaya çıkmaya başladı, bu yüzden özellikleri hakkında çok fazla bilgiye sahip değiliz. Cihazın önümüzdeki yıl Galaxy A53’ün halefi olarak piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Hatırlamak gerekirse, A53 bu yılın başlarında 120 Hz yenileme hızı ve 800 nit parlaklık sunan 6,5 inç FHD+ SuperAMOLED Infinity-O ekranla çıkış yapmıştı. 8 GB’a kadar RAM ve 256 GB dahili depolama ile 5nm Exynos 1280 SoC tarafından desteklenmektedir . 5.000 mAh pili vardır ve 25W şarjı destekler. Ahize, Samsung’un Knox güvenliğine sahip One UI 4 ile önceden yüklenmiş olarak gelir.

Başa dön tuşu