TEKNOLOJİ

KATLANABİLİR AKILLI TELEFONLARIN SATIŞLARI HIZLA ARTIYOR

Katlanabilir akıllı telefon pazarı henüz çok yeni. Hatta Samsung bu modellerden ilkini 2019 yılında tanıtmıştı. Bugün satışta olan katlanabilir akıllı telefonların sayısı bir elin parmaklarıyla sayılabilir. Ancak satış rakamlarından da anlaşılacağı gibi, bu giderek değişen bir şey.

Bekleyebileceğimiz en az şey, katlanabilir telefonların iyi satmaya devam edeceği. Bu eğilimin bir sonucu olarak kullanıcıların sonunda bu cep telefonlarını tercih edip etmeyeceklerini görmek için kalır.

Bu çok fazla görünmeyebilir, ancak katlanabilir telefon için önemli bir adımı temsil ediyor çünkü artık IDC’den bildiğimiz gibi , bu telefonların 13,5 milyonu 2022’ye kadar dünya çapında satılacak. dünya çapında satışta olmuştur. Bu cihazların son derece yüksek maliyeti nedeniyle, en azından piyasaya ilk çıktıklarında , bu segmentin artık %1’lik bir pazar payına sahip olması şüphesiz önemli bir başarıdır.

KATLANABİLİR AKILLI TELEFONLARIN SATIŞLARI ÖNEMLİ KİLOMETRE TAŞLARINA ULAŞIYOR

Katlanan telefon satışlarıyla ilgili bu bilgilerin yanı sıra IDC, 2021’den 2026’ya kadar olan dönem için bir tahmin de verdi. 2026’ya kadar bu pazar segmenti %38,7 oranında istikrarlı bir şekilde büyüyecek.

O zamana kadar bu pazar, küresel olarak satılan tüm akıllı telefonların %2.8’ini oluşturacaktı. Dolayısıyla bu süre zarfında pazar payı kademeli olarak artacaktır. Sonuç olarak, bu pazarın büyümesi, önümüzdeki yıllarda geleneksel cep telefonlarını geride bırakacak. Öte yandan, bu modelleri kullanan çok fazla insan olmadığında mantıklı olan bir şey.

IDC’ye göre fiyatlar ortalama 400$’a düşerse , katlanır pazar daha fazla büyüme ve pazar payı yaşayacak. Çoğu mobil kullanıcı için kaçınılması son derece zor olan bu tür bir ürünün ana sorununun fiyatı olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz. Buna rağmen, IDC’ye göre katlanabilir cep telefonları çok kaliteli bir niş ürün olarak kalmalı. Kalitelerini, kullanıcı deneyimini ve nihayetinde tüketiciler tarafından olumsuz algılanmalarını azaltabileceğinden, onları bir fiyat savaşına sokmak iyi bir fikir olmaz.

Sonuç olarak, 2026’da katlanan telefonların pazarın çoğunluğunu oluşturmayacağı açıktır. Bunun yerine, en ileri teknolojiye sahip özel ve pahalı cihazlar olmaya devam edecekler. Bununla birlikte, Samsung’un başardıklarının çoğu çok övgüye değer. Örneğin, pandemi, savaş ve enflasyona rağmen dünya çapındaki tüm akıllı telefon satışlarının %1’ini oluşturan on milyonlarca katlanır cep telefonu bin doların üzerinde bir fiyata sattı.

Başa dön tuşu