TEKNOLOJİ

Google Pixel Watch iki özelliği ile kullanıcıları cezbedecek

Bununla ilgili ilk söylentilerin ortaya çıkmasından yaklaşık bir yıl sonra, Google Pixel Watch sonunda burada. Wear OS 3.5’i çalıştırıyor, ancak bu sürüm, Samsung’un One UI Watch dış görünümü olmadan nadiren görülüyor.

WİFİ ve LTE sürümü mevcut

Pixel Watch, Wi-Fi ve LTE olmak üzere iki farklı şekilde sunulur, ancak yalnızca 41 mm boyutundadır. En azından kutuda küçük ve büyük bir bant var (görünümünüzü özelleştirebilecek birkaç seçenek olduğu için gruplara gideceğiz).

Saat, dış mekanda görünürlük için 1.000 nit parlaklığa ulaşan ve Her Zaman Açık moduna sahip olan ufacık 1,2” bir ekranla donatılmıştır. Saati kaplayan Gorilla Glass 5 kubbe şeklinde, tek fiziksel kontrol yandaki düğme. Şasi paslanmaz çelikten yapılmıştır, bu nedenle oldukça dayanıklı olmalıdır.

Pixel Watch’ın alt kısmında bir kalp atış hızı sensörü ve daha ayrıntılı kalp okumaları için bir EKG sensörü bulunur. Google, genel sağlık takibi için daha doğru algoritmalar geliştirmek için Fitbit ekibinin uzmanlığından yararlandı – saat, dinlenmenin ve iyileşmenin en iyi ne zaman olacağını bile söyleyebilir.

Bu saati, 5ATM su geçirmezlik derecesine sahip olduğu için yüzerek de alabilirsiniz (genellikle “50m” olarak listelendiğini görürsünüz)

Google, telefonlardaki gibi özel bir çip yerine, 2018’e kadar Galaxy Watch’larda kullanılan standart bir Exynos 9110’u seçti. İyi bir 2GB RAM ile eşleştirildi (yeni Watch5 Pro’da 1.5GB var) ve Google, pilin 24 saat dayanmak için yeterli olduğuna inanıyor.

İşleri bağlantı özellikleriyle tamamlayalım. Daha önce de belirttiğimiz gibi saati telefonsuz kullanmak isterseniz LTE versiyonu da bulunuyor. Aksi takdirde, normal Wi-Fi (2.4GHz) ve Bluetooth (5.0) bağlantısını ve ayrıca Google Pay için NFC’yi (veya diğer mobil ödeme hizmetlerini) alırsınız.

Avrupa’da Pixel Watch (Wi-Fi) size 350$/380€’ya mal olurken, LTE seçeneği 400$/430€’ya sizin olabilir. Pixel 7 Pro’yu ön sipariş verirseniz, ücretsiz olarak bile alabilirsiniz. Bu arada, Pixel Watch 6 aylık ücretsiz Fitbit Premium (artı 3 aylık YouTube Premium) ile birlikte gelir.

Her neyse, kutuda bir silikon “Aktif” kayış var, ancak saatinizin görünümünü özelleştirmek için diğer renkleri ve diğer kayış stillerini de seçebilirsiniz. Dokuma bantların yanı sıra metal ve deri bantlar da var.

Başa dön tuşu