TEKNOLOJİ

Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro, yeni bir Tensor G2 çipi, geliştirilmiş kameralar ve daha fazlasıyla tanıtıldı!

6 Ekim’deki Google Launch etkinliği, Pixel 7 ve Pixel 7 Pro akıllı telefonların beklenen tanıtımını gördü. Yeni akıllı telefon çifti, kamera kurulumlarında bazı iyileştirmelerle birlikte geliyor ve geçen yılki Tensor çipine göre bir gelişme olan ikinci nesil Tensor G2 işlemci tarafından destekleniyor. Her iki akıllı telefon da en az üç işletim sistemi güncellemesi ve 5 yıllık güvenlik yamaları alacak.

Ekran ve Özellikler – Pixel 7

Pixel 7 daha küçük modeldir ve daha ucuzdur. Pixel 6a’dan biraz daha büyük ve 6.3 inç ekrana sahip. FHD+ çözünürlüğe ve 90Hz yenileme hızına sahip düz bir AMOLED panele sahiptir. Pixel 7, 128 GB veya 256 GB depolama ile eşleştirilmiş 8 GB RAM’e sahiptir. 72 saate kadar etkinlik sağlayan Extreme Pil Tasarrufu Modu ile 4.355mAh pil ile birlikte gelir. Pili normal kullanımda 31 saate kadar dayanabildiğinden, Pixel 7 ile güç verimliliği harika.

Ekran ve Özellikler – Pixel 7 Pro

Amiral gemisi Pixel 7 Pro, 120Hz’e kadar değişken yenileme hızına sahip 6.71 inç AMOLED ekrana sahip. Ekran Gorilla Glass Victus tarafından korunmaktadır. Pixel 7 Pro, kendine özgü bir görüntüye sahiptir ve çeşitli güvenlik özellikleri sunar. Ayrıca Google Pixel 7 Pro’nun genişletilmiş yazılım desteğinden yararlanması bekleniyor. Kamera kurulumu 50MP geniş, 12MP ultra geniş ve 48MP telefoto modüllerinden oluşur. Ultra geniş sensör, makro için otomatik odaklama özelliğine sahiptir.

Google Pixel 7 Pro, önceki modelle aynı CPU’yu koruyor ancak saat hızında marjinal iyileştirmeler var. Yeni Tensor G2 yonga seti, Samsung’un 5nm düğümüne göre küçük bir gelişme olan 4nm sürecini kullanıyor. GPU, makine öğrenimi görevlerinde G78’e göre %35 performans artışı sunan bir Mali-G710 MC10’dur. Yeni bir Tensor çekirdeği ve modem de Pixel 7 Pro’nun bir parçasıdır.

Pixel 7 Pro için 128 GB/256 GB/ 512 GB depolama seçenekleriyle birlikte 12 GB RAM sunulmaktadır. Ekrandaki parmak izi tarayıcı, Google’ın amiral gemisi için ek bir güvenlik katmanı sağlar. Akıllı telefona hızlı şarj desteği ile 5.000 mAh pil yerleştirilmiştir.

Pixel 7 ve Pixel 7 Pro fiyatlandırması ve Kullanılabilirliği

Google Pixel 7 600 dolardan başlarken, Pixel 7 Pro 900 dolardan perakende satış yapacak. Her iki model de ön siparişe açıldı ve satışlar 13 Ekim’de başlıyor. Ön sipariş teşvikleri olarak sırasıyla ücretsiz bir Pixel Buds Pro çifti ve ücretsiz bir Pixel Watch sunuluyor.

Başa dön tuşu