TEKNOLOJİ

Google Pixel 7 Pro’yu Ön Sipariş Etmeniz İçin Dört (4) Neden, Beklemeniz İçin Beş (5) Neden

6 Ekim yaklaşıyor ve başka bir Google lansman etkinliğine tanık olmak üzereyiz. “Made By Google” adlı etkinlikte Google, en yeni amiral gemisi telefonları olan Google Pixel 7 ve Google Pixel 7 Pro’yu duyuracak . Akıllı telefonların duyurusu ile birlikte Pixel Watch gibi diğer Google ürünleri de aynı gün piyasaya çıkacak.

Geçen yıl Google Pixel 6 serisini duyurduğunda, herkes cihazın benzersiz tasarımına, yapım kalitesine ve sunduğu yazılıma hayran kaldı. Harika yazılım o kadar da sürpriz olmadı çünkü burada bahsettiğimiz Google. Şu anda alabileceğiniz en iyi ve en hızlı Android olan stok Android’i çalıştırıyorlar.

Google Pixel 7 Pro Daha İyi Olabilir

Google Pixel telefonları her zaman mükemmel cihazlar olmuştur . Paranızı harcayabileceğiniz en güvenilir telefonlardan biri oldular. Harika kameraları, harika pil ömrü, harika ekranı var, adını siz koyun. Bu telefonlar her zaman ilgi odağı olmuştur. Bugüne kadar paranızın karşılığını gerçek anlamda verebilen birkaç telefondan biri. Tabii ki yazılım onlara ait, bu yüzden kimseye lisans ücreti ödemelerine gerek yok. Bu, onlara en rekabetçi fiyatlarla amiral gemisi telefonlar üretmeleri için ekstra alan sağlar.

Google Pixel 6 Pro, hala birçok amiral gemisi telefondan daha iyi performans gösterebilen harika bir telefon. Ancak, piyasaya sürüldükten sadece 6 ay sonra Google , Google Pixel 7 Serisi olan bir sonraki akıllı telefon sürümü hakkında bir duyuru yaptı. Bu, Google’dan oldukça farklı, bu yüzden neden bu kadar hızlı olduğuna dair birçok soru ortaya çıkmaya başladı. Bir sonraki telefonları için yeterince tanıtıma ihtiyaçları olabilir mi? Tanıtımın, Google kadar büyük bir şirketin şu anda gerçekten ihtiyaç duyduğu bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Google Pixel 6 Pro, Google’ın gerçekten düzeltebileceği bir şeye benzemeyen bazı can sıkıcı hatalara sahipti. Bu nedenle, kullanıcılara yenisinin geleceğine dair güvence vermek için Pixel 7’nin önceki duyurusu. Umarım, bu yeni baskı bu sorunları düzeltir. Google Pixel 7 veya Pro modelini ön sipariş vermek istemeniz durumunda, bu sorunlar sizi biraz uyarmalıdır.

Google Pixel 6 Pro Kullanıcısı Bazı Sorunlarla Karşılaştı

Bu yazıda, çoğu Google Pixel 6 kullanıcısının karşılaştığı temel sorunları vurgulayacağım. Google’ın bu sorunları Pixel 7 Serisinde düzeltme olasılığı vardır veya bu sorunlardan bazıları hala onlarda ortaya çıkabilir. Bu yüzden bu makaleyi baştan sona okumanız gerekiyor. Devam etmek ve Pixel 7 Pro’yu ön sipariş vermek isteyip istemediğinize karar vermenize yardımcı olacaktır. Veya kendi satın alma işleminizi yapmadan önce bazı incelemeleri ve kullanıcı geri bildirimlerini görmeyi bekleyeceksiniz. (Not: Bildirilen sorunların çoğu Pro sürümünün kullanıcılarından olduğu için çoğunlukla Pixel 6 Pro kullanıyorum).

Öncelikle Pixel 7 Pro’yu ön sipariş vermeniz için dört (4) neden listeleyeceğim. Bunu beklemeniz için 5 neden takip ediyor.

Google Pixel 7 Pro’yu Ön Sipariş Etmeniz İçin Dört (4) Neden

1. Harika Kamera:  Önceki sürümlerde olduğu gibi, Google Pixel akıllı telefonlar, kamera performansı söz konusu olduğunda her zaman en üst sıralarda yer aldı. Google Pixel 6 Pro, piyasadaki en iyilerden biri olan 50MP ana kamera ile geldi. Google’ın 50MP kamera sensörüyle birlikte yazılım işlemesi, yalnızca birkaçının onunla rekabet edebileceği anlamına gelir. Pixel telefonları da seven bir fotoğraf tutkunuysanız, bu telefona gittiğinizde şikayet edecek bir şeyiniz olmamalı.

2. Harika Yazılım:  Bu, Pixel akıllı telefonların ana basamaklarından biri olmuştur. Yazılımı olması gerekenden daha ağır hissettiren Skin adına herhangi bir ekstra katman almazsınız. Google Pixel yazılımının kullanımı çok hafiftir, dolayısıyla hızlıdır. Özetle, Google Pixel akıllı telefonlar genellikle hızlıdır ve telefonların donduğunu veya kırıldığını zar zor görürsünüz. İşleri daha da iyi hale getirmek için üç yıllık sistem güncellemeleri ve beş yıllık güvenlik güncellemeleri alırsınız. Böylece çoğu telefondan oldukça uzun süre yeni yazılım özelliklerinin keyfini çıkarabilirsiniz. Pixel 7 Pro, kutudan Android 13 ile çıkacak, yani bu telefonu satın alırsanız Android 16 sizi bekliyor.

3. Yapı Kalitesi: 

Google Pixel telefonlarından ne kadar hoşlanmadığınız önemli değil, bu telefonların yapım kalitesinden şikayet edemezsiniz. Özellikle Pixel 6 serisi ile. Alüminyum çerçeveyi sıkıştıran Gorilla Glass Victus ön ve arka kapak, ona gerçek bir premium his verir. Güzel kavisli OLED ekran ve telefonun arkasında bir uçtan diğer uca uzanan yatay kamera çıkıntısı, onu tutarken özel bir şey gibi görünmesi için yeterli.

Yakın zamanda sızdırılan Pixel 7 Pro’nun teknik özelliklerine bakılırsa Pixel 7 Serisi, önceki baskının tasarımından pek bir şey değişmeyecek. Pixel 7 Pro’yu ön sipariş vereceksem, bu ana nedenlerden biri olacaktır. Sadece elimde özel görünen bir şeye sahip olmak istiyorum.

4. Fiyat:

Google’ın gerçekten beğeniyi hak ettiği yer burasıdır. Fiyatlarını her zaman rakiplerinden daha düşük tutmaya çalıştılar. Pixel telefonların rakiplerinden daha düşük kalitede olduğu söylenemez. Herhangi bir alanda da düşük performans göstermezler. Bunlar orta seviye fiyatlara sahip gerçek Amiral gemisi telefonlardır.

Çevrimiçi olarak ortaya çıkan son sızıntılara göre, temel Pixel 7 599 dolardan, Pixel 7 Pro ise 899 dolardan satılacak. Kimseye Android lisans parası ödemedikleri doğru, kullanacakları Tensor 2 yonga seti de onlara ait. Bu, fiyatlandırmayı oldukça etkileyebilir, ancak profesyonel modelin fiyatını 1000 doların altında tutabileceklerine inanmak hala çok zor.

Apple ayrıca kendi Bionic yonga setini, yani iOS yazılımını kullanıyor ve aslında Foxconn adlı aynı şirket hem iPhone’ları hem de Pixel akıllı telefonları üretiyor. Yine de Pixel akıllı telefonlar iPhone’dan çok daha ucuza mal oluyor. Bu nedenle, herhangi bir alternatifi düşünmeden önce, daha ucuz bir fiyata bir Pixel akıllı telefon alabileceğinizi unutmayın.

Google Pixel 7 Pro’yu Ön Sipariş Etmemeniz İçin Beş (5) Neden

Lütfen bunun yaklaşmakta olan Pixel 7 Pro’yu hiçbir şekilde tanımlamadığını unutmayın. Bunlar, Pixel 6 Pro kullanıcıları tarafından bildirilen sorunlardır. Google’ın Pixel 7’deki tüm bu sorunları çözme olasılığı var. Ayrıca Pixel 7 Serisinin bu sorunlardan bazılarını selefinden devralma olasılığı da var. O halde hemen konuya girelim…

1. Tutarsız Parmak İzi Tarayıcı: 

Google Pixel 6 Pro, ekran altı parmak izi tarayıcısına sahip ilk piksel akıllı telefon olacak. Bil bakalım ne oldu? Tam bir felaketti. Bu özelliğin tutarsızlığı sizi parmak izini tekrar tekrar kalibre etmeye zorlayacaktır. İlk seferinde muhtemelen iyi yapmadığını düşünmek. Kendi zamanını boşa harcamayı bırakmanı tavsiye ederim çünkü yalnız değilsin. Aslında, Google’ın çözemediği sensörle ilgili bir sorun.

Telefonunuzun kilidini açmak için benim gibi parmak izi tarayıcısına çok güveniyorsanız, Pixel 7 Pro’yu Ön sipariş vermek için acele etmenize gerek yok. Hepimiz bekleyelim ve cihazı satın almadan önce bu sorunu çözüp çözmediklerini görelim.

2. Tutarsız Ağ Kapsamı:  Burada Başka Bir Tutarsızlık. Pixel 6 Pro kullanıcılarının çoğu, cihazlarıyla kötü ağ kapsama alanları bildirdi. Bazı durumlarda ağ sinyali tamamen kesilebilir. Bu sorun, Google’ın bir OTA güncellemesi aracılığıyla düzeltebileceği bir soruna benzemiyordu. Telefonun ana anakarta monte edilmiş modemiyle ilgiliydi. Bu nedenle Google bu sorunu çözemedi. Bu nedenle, son satın alma kararınızı vermeden önce bir veya iki ay ara pedalına dokunmanız gerekebilir.

3. Akü Boşaltma Sorunu ve Aşırı Isınma :

ilk Tensör çipinin birden fazla sorunu varmış gibi görünüyor. Nedense bazı Pixel 6 Pro cihazlarında uzun süre yoğun kullanımdayken bu aşırı ısınma sorunları oluyordu. Bu aşırı ısınma genellikle pilin çabuk boşalmasına neden olur. Elbette her cihaz yoğun kullanımda sıcaklık artışı yaşar. Ancak Pixel 6 Pro’daki anormal ısınma öyleydi ki, birkaç dakika dinlenmeye bırakmanız gerekebilir.

4. Bluetooth Sorunu: 

Pek çok kullanıcı Bluetooth bağlantı sorunlarıyla karşılaşmadı. Ancak bunu deneyimleyenlere göre, Bluetooth kulaklığınızı sürekli olarak 5 dakikadan fazla kullanamamanız çok sinir bozucuydu. Bluetooth bağlantıları arada bir kopuyordu.

5. Yüz Tanıma Yok: 

Bu, Google Pixel 6 Pro’nun en hayal kırıklığı yaratan bölümlerinden biridir. Pixel telefonlar Yüz Tanıma özelliğini hiç kullanmamış gibi değil. Google Pixel 4XL yüz tanıma özelliğine sahipti. Bu yüzden Google’ın bunu neden Pixel 6 serisinde uygulayamadığını anlamıyorum. Sanırım hepsi Tensor Chips sınırlamalarına işaret ediyor. (Sadece tahmin ediyorum). Umarım Tensor 2 tüm bu sorunları veya en azından birçoğunu düzeltebilir.

İşte karşınızda, Pixel 7 Pro’yu ön sipariş etmek için 4 neden ve kendinize biraz zaman ayırmanız için 5 neden. Daha önce de belirttiğim gibi, Pixel 6 Serisi ile herkes bu tür sorunlarla karşılaşmadı, bu nedenle Pixel 7 Pro’yu ön sipariş verirseniz şanslı olanlardan biri olabilirsiniz. Pixel 7’nin bu tür sorunlardan herhangi biriyle gelip gelmeyeceğini de söyleyemeyiz. Resmi olarak çıkana ve kullanıcılar geri bildirimler ve incelemelerle ortaya çıkmaya başlayana kadar değil. Ancak herhangi bir sorunlu cihaza elinizi sokmamak için kendinize biraz zaman ayırmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Başa dön tuşu