TEKNOLOJİ

Facebook nihayet beklenen kullanıcı deneyimini artıracak özelliği onayladı

Gerçekten ilginizi çeken içerikler Facebook özet akışınızda görünmeye başlayacak mı? Meta kesinlikle öyle düşünüyor. Belirli yayınları az ya da çok sık göstermeyi seçerek Facebook beslemenizi özelleştirmenize izin verecek bir başka yeni özellik, Facebook’un ana şirketi tarafından resmileştirildi.

Facebook yakında buna yardımcı olmak için önerilen içerikte iki yeni düğme gösterecek. Az veya çok izleyin. Facebook bu nedenle tercihlerinizi dikkate alacaktır. Yeni içerik önerirken abone olduğunuz sayfalar veya kişilerle aynı temaya ek olarak.

FACEBOOK, FEED’İ ÖZELLEŞTİRMENİN YENİ YOLLARINI SUNUYOR

Gönderinin ve ilgili gönderilerin sıralama puanı, Daha Fazlasını Gör düğmesine tıklandığında anlık olarak artacaktır. Buna benzer şekilde, Daha Az Gör düğmesinin seçilmesi gönderinin sıralama puanını düşürür. Bundan sonra Facebook, önerilen içeriği alınan kararlar doğrultusunda değiştirecektir. Meta’ya göre bu sistem, Facebook ve Instagram’da bulunan kısa videolar olan Reels için kullanılmalı.

Bu düğmeler ara sıra beliriyorsa, belirli bir içeriği daha fazla mı yoksa daha az mı görüntülemek istediğinizi manuel olarak belirleyebilirsiniz. Seçenekler düğmesini tıklamanız yeterlidir. Bunu yapmak için üç küçük nokta ile erişilebilir ve yayının sağ üst köşesinde bulunur.

Sosyal medya platformu bir süredir gözden düştü. Daha genç kullanıcılar, videolara daha fazla odaklanan diğerleri lehine sosyal ağı büyük ölçüde terk etti. TikTok veya Snapchat gibi.

Rakiplerinin özellikleri, genç kullanıcılar arasındaki bu sevgi eksikliğiyle mücadele etmek için Meta’nın Facebook ve Instagram’a uyum sağlaması için sıklıkla ilham kaynağı oldu. Meta, birkaç ay önce Facebook ve Instagram’da TikTok’takiler gibi bir dizi hızlı video olan Reels’i bu şekilde başlattı.

Başa dön tuşu