TEKNOLOJİ

Elon karar ver artık! Elon Musk, Twitter’ı satın alma konusundaki fikrini değiştirdi

Elon Musk , görünüşe göre Twitter’ı satın alma konusundaki orijinal planlarıyla ilgili olarak kalbinde bir değişiklik yaşadı . Milyarder bir süre önce anlaşmadan vazgeçmişti, ancak şimdi Musk, platformu tekrar satın almayı planlıyor gibi görünüyor.

Farkında olmayanlar için Tesla ve SpaceX CEO’su , Nisan 2022’de Twitter’ı 44 milyar ABD Doları karşılığında satın almayı teklif etti . Ancak anlaşma, Twitter’ın platformlarında bulunduğunu iddia ettiği sahte ve spam hesapların sayısıyla ilgili anlaşmazlık nedeniyle kısa süre sonra askıya alındı. Sosyal medya devi, oranın yüzde 5’ten az olduğunu iddia etti, ancak Musk anlaşmadan çekilmeye karar verdi. Mikroblog web sitesinin sözleşmeden doğan yükümlülüklerine uymadığını iddia etti.

Bu nedenle Musk, şirketin kendisine ilgili ticari bilgileri sağlamadığını iddia ettiği için Temmuz 2022’de anlaşmadan geri çekildi. Buna cevaben sosyal medya şirketi, milyarderi orijinal satın alma işlemini yapmaya zorlamak için Elon Musk’a dava açtı. Şirket, Musk’ı faaliyetlerini kesintiye uğratmak ve hatta hissedar değerlerini yok etmekle suçladı.

Ancak şimdi, Musk’ın satın alma konusundaki fikrini değiştirmesi, 17 Ekim’de başlayacak olan denemeden önce geldi. Elon, Twitter’ı yeniden ele geçirmeye ayarlandığından, başka bir fikir değişikliği olmazsa, deneme sona ermeli. Bu nedenle, bu konuyla ilgili ek bilgiler mevcut olduğunda güncellemeler sağlayacağımızdan, daha fazlası için burada kalın.

Başa dön tuşu