EKONOMİ

Araba satın almak isteyenler dikkat! Seçimden sonra araç fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Uzman isim açıkladı

Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarının seçim sonrası artacak mı düşecek mi sorusu gündemde. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci ve 2plan İcra Kurulu Başkanı Orhan Ülgür, seçim sonrası araba fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Seçim sonrası araba fiyatlarıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci ve 2plan İcra Kurulu Başkanı Orhan Ülgür, seçim sonrası araba fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

EMRE ÖZPEYNİRCİ’NİN AÇIKLAMALRI

Özpeynirci, “Şu anda araç fiyatlarına baktığımızda, 2.el araç fiyatlarının yüzde 15’in üzerinde arttığını görüyoruz. Sıfır araçlarda da kurdaki yüksek artış nedeniyle fiyatlar oldukça yüksek. İkinci elde en büyük faktör araç bulunamaması. Seçim sonrası fiyatlar ne olur sorusuna gelince, eğer kurun bu gidişatı devam ederse, fiyatlar çok fazla artmayabilir. Ancak, herkesin aynı oranda zam yapamayacağını da unutmamak gerekiyor.”

Şuanda araç fiyatları zaten yüksek

Ülgür ise “Seçim sonrası araba fiyatlarındaki değişim, seçim sonrası oluşacak siyasi ve ekonomik koşullara bağlı olacaktır. Ancak, şu anda araç fiyatlarının yüksek olduğunu ve bunun nedeninin de kurdaki artış ve araç bulunamaması olduğunu söyleyebiliriz. Seçim sonrası piyasada bir hareketlilik olabilir ancak fiyatlar ne yönde değişecek, net bir şey söylemek mümkün değil.” dedi.

Öte yandan, Özpeynirci, seçim sonrası dolar ve euro’nun artacağı beklentisi nedeniyle birçok kişinin araç almaya yönelmesinin olduğunu da belirtti. Ancak, bunun araç fiyatları üzerindeki etkisinin çok büyük olmayabileceğini ifade etti. “Kur böyle devam ederse, fiyatların çok fazla yukarı oynaması olmayabilir. Zaten yüksek. Aradaki fark ufak ufak kapanır.” şeklinde konuştu.

Seçim sonrası araba fiyatlarındaki değişim, kurdaki artışın seyrine bağlı olacak gibi görünüyor. Ancak, piyasadaki arz talep dengesi ve diğer faktörler de fiyatları etkileyebilir.

Karar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu