EKONOMİ

Öğrencilere müjde! Kişi başına en az 2 bin 805 TL ödeme yapılacak.

Zorunlu staj yapan öğrencilerin ücretsiz çalıştırılması artık tarih oldu. İşverenler, 10 kişi ve üzeri çalışanı bulunan işletmelerde, stajyer öğrencilere asgari ücretin net tutarının 1/3’ü kadar ödeme yapmak zorunda kalacaklar. Bu uygulama, stajyer öğrencilerin maddi açıdan desteklenmesine yardımcı olacak ve üniversite eğitimleri sırasında daha verimli bir staj deneyimi yaşamalarına olanak sağlayacak.

Yaz aylarında zorunlu staj yapan öğrenciler için Cem Kılıç’tan merak edilenlere dair bir değerlendirme geldi. Stajyeri ücretsiz çalıştıran iş verenler dikkat! Artık ücretsiz stajyer öğrenci çalıştırmak tarihe karışıyor. İşte 2023 stajyer öğrenci maaşı

Zorunlu staj yapan öğrenciler ödeme alabilir mi? en çok merak edilen sorular arasında. Milliyet’de yazan Cem Kılıç, staj öğrencileri için detayları anlattı. 10 kişi ve daha fazla çalışanı olan işverenin r ay asgari ücretin net tutarının 1/3’ü kadar ödeme yapması gerekiyor.

Yaz aylarında tatil yerine staj zorunluluğu olan öğrenciler maaş alıyor mu? Çoğu işveren stajyerleri ücretsiz çalıştırırken, öğrencilerin SGK primleri ise devlet tarafından karşılanıyordu.

STAJYERLERE ÖDEME MÜJDESİ! İŞVEREN ZORUNLU

Fakat 10 veya daha üstü çalışanı olan bir işverenin stajyerine ödeme yapması zorunlu 3308 Sayılı Kanuna göre, 10 ve daha fazla personel çalıştıran firmaların, öğrenciye eğitim süresince her ay asgari ücretin net tutarının 1/3’ü nispetinde, yirmi ve daha fazla personel çalıştırılması halinde ise 2/3’ü nispetinde Saymanlık hesabına para yatırmakla yükümlüdürler.

Bu miktarın ise 8.500 TL olan asgari ücret üzerinden 2 bin 805 TL’ye denk geliyor.

Karar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu