EKONOMİ

SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan bomba gibi zam açıklaması! En düşük emekli aylığı öyle bir rakam olacak ki!

700 bin kamu işçisinin maaşına yüzde 45 zam yapılarak 15 bin TL’ye çıkarıldı. Kamu işçisi maaşına yapılan zamdan sonra emekli maaşı ve asgari ücret için zam sinyalleri gelmeye başladı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, en düşük emekli aylığına ve asgari ücrete yapılacak zam miktarını ilk kez açıkladı. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte, 2023 Temmuz emekli maaşı ve asgari ücret tahminleri…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 2023 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü imza töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, imzalanan protokolle kamu işçilerinin taban ücretleri, ücret zamları, sosyal yardımları, maktu ödemeleri, diğer özlük ve yan haklarının belirlendiğine işaret ederek, kamu işçilerine verilen zam oranını açıkladı.

KAMU İŞÇİSİ MAAŞI NE KADAR OLDU 2023?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması şöyle:

“Bu toplu iş sözleşmesi çerçevesiyle refah payı dahil, ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz. Böylece, en düşük kamu işçisi ücretini de 15 bin liraya çıkarıyoruz. Başkaca iş primi ödemesi bulunmayan işçilerimize yüzde 4 ile yüzde 6 arasında prim ödemesi uygulamasını da bu sözleşmeyle getiriyoruz.

Ayrıca, gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerimizin çıplak ücretlerine yüzde 10’luk ilave yapıyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde ise yüzde 70’lik artışa gidiyoruz. Gece çalışanların ücretlerinin de yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz.

Giyim ve yemek yardımlarının rakamlarını güncelleyerek, ücret zammı oranında artırıyoruz. Ek ödeme, sosyal yardım ödemesi, hizmet zammı, tediye dışı ikramiye gün sayısı gibi başlıklarda da artışlar yapıyoruz. Toplu sözleşmenin işçilerimize ve kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

2023 TEMMUZ EMEKLİ MAAŞI, ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından gözler 2023 Temmuz ayında yapılacak emekli, memur ve asgari ücret zammına çevrildi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, en düşük emekli aylığı ile yeni asgari ücret rakamını duyurdu.

Erdursun, “Kamu işçilerine zam oranı belli oldu! Zam oranı yüzde 45, en düşük kamu işçi maaşı 15.000₺ oldu. Bu oramda yapılan zam 1 Temmuz’da zam oranları belli olacak, asgari ücretli, memur, emekliler ve çalışanlar için önemlidir” dedi ve sonraki paylaşımlarında zam oranını açıkladı:

“Asgari ücret 1 Temmuz’da 12.500 TL olur. En düşük emekli aylığı 1 Temmuz’da 10.000 TL olur! Çok baskı olursa asgari ücrete yakın olur…”

Karar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu