EKONOMİ

Erdoğan işçi maaşlarına yüzde 45 zam yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Mayıs’ta , 14 Mayıs’ta yapılacak kilit seçimler öncesinde kamu çalışanlarının ücretlerine yüzde 45 zam yapıldığını duyurdu .

“Refah payı dahil ücretlere yüzde 45 zam yapıyoruz. 2023 Kamu Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni’nde konuşan Erdoğan, “Böylece en düşük kamu çalışanı ücretini 15 bin liraya çıkarıyoruz” dedi.

“Bu protokol ile 2023-2024 döneminde yaklaşık 700 bin kardeşimizin alacağı ücretlerin çerçevesini belirliyoruz.”

Hükümet, memurlar için asgari ücret zamları ve emekli maaşlarına zam konusunda çalışmalarını sürdürecek” dedi.

“Temmuz ayında enflasyon farkı ve refah payına göre hazırlıklarımız var” diyen Erdoğan, vatandaşın enflasyon altında “ezilmesine” izin verilmeyeceğini vurguladı.

“Deprem felaketinin ekonomimize getirdiği 100 milyar doları aşan yüke rağmen bu adımları atmaya devam edeceğiz. Şimdi çok şükür Türkiye tüm bu yükleri kaldırabilecek güce ve büyüklüğe ulaştı” dedi.

Enflasyonun yol açtığı sorunlara ve hayat pahalılığına karşı tüm vatandaşlarımızın gelir düzeyini artıracak yeni düzenlemeler de yapacağız” dedi.

“Enflasyonla kimseyi ezmeyeceğiz, şimdiye kadar da ezmedik. Erdoğan, “Kimseyi gördüğünden geri çevirmeyeceğiz, aksine hep ileriye taşıyacağız” dedi.

Ocak ayında hükümet, aktif ve emekli memurlar için ücret artışını 2023’ün ilk yarısı için yüzde 30’a yükseltti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu