EKONOMİ

LinkedIn 716 Çalışanı İşten Çıkaracak ve Uygulamayı Kapatacak

Ekonomik koşullara yanıt olarak ve çevikliği artırmak için Microsoft’a ait profesyonel ağ platformu LinkedIn, dünya çapında 716 çalışanını işten çıkaracak. Şirket ayrıca Çin’deki mobil uygulamasını da kapatacak. LinkedIn CEO’su Ryan Roslansky, duyuruyu Pazartesi günü personele bir e-posta ile yaptı.

Satıcı Kullanımının Genişletilmesi ve Yönetim Rollerinin Kolaylaştırılması

Pazar ve müşteri talebindeki dalgalanmanın bir sonucu olarak LinkedIn, yeni ve mevcut işleri üstlenmek için satıcı veya dış ortak kullanımını genişletmeyi planlıyor. Şirket ayrıca kararları daha hızlı almak için katmanları kaldıracak, yönetim rollerini azaltacak ve sorumlulukları genişletecek.

Ürün ve mühendislik ekipleri şirketin teknoloji yol haritasından sorumlu olurken, iş üretkenliği ekibi aşamalı olarak kullanımdan kaldırılacak ve işin diğer bölümlerine kısmen entegre edilecek. 15 Mayıs’tan itibaren operasyonlarda, yeni işlerde ve hesap yönetimi ekiplerinde 250 yeni iş yaratılacak.

LinkedIn şu anda dünya çapında yaklaşık 20.000 kişiyi istihdam etmektedir.

LinkedIn’in Çin’deki Uygulamasının Kapatılması

İşten çıkarmalara ek olarak, LinkedIn Çin’deki mobil uygulamasını da kapatacak. Uygulama, 2014’ten beri Çin’de kullanıma sunuldu, ancak yerel düzenlemelere uymadığı için 2017’de Çin hükümeti tarafından geçici olarak engellenmesi de dahil olmak üzere çeşitli aksiliklerle karşılaştı.

Uygulamayı kapatma kararının, Çin’deki “önemli ölçüde daha zorlu” işletim ortamı ve “sınırlı pazar boyutu” nedeniyle alındığı bildirildi. Ancak LinkedIn, Çin’deki varlığını halen ülke içinden erişilebilen web sitesi aracılığıyla sürdürmeye devam edecek.

LinkedIn’in çalışanlarını işten çıkarma ve Çin’deki mobil uygulamasını kapatma kararı, şirketin değişen pazar koşullarına uyum sağlama ve verimliliği artırma çabalarını vurgulamaktadır. İş ortamı gelişmeye devam ederken, şirketlerin çevik kalması ve rekabet gücünü korumak için gerekli ayarlamaları yapması çok önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu