TEKNOLOJİ

Galaxy Note 9 kullananlara resmi olarak kötü haber verildi

Samsung sonunda Galaxy Note 9’u dinlendiriyor. Akıllı telefon artık yazılım güncellemelerini almayacak. Güney Koreli firma , Eylül 2022 güvenlik yamasını ve ayrıntılarını dün yayınladı . Web sitesinde aktif olarak desteklediği cihazları listeler. Listeye Galaxy Z Flip 4 ve Galaxy Z Fold 4 gibi daha yeni cihazlar eklerken , Galaxy Note 9’u da kaldırdı.

Bu, Samsung’un Galaxy Note 9 için güvenlik güncellemeleri bile yayınlamayacağı anlamına geliyor. Akıllı telefon dört yıl önce , Ağustos 2018’de kutudan Android 8.1 Oreo çalıştırarak piyasaya sürüldü. 2019’da Android 9 güncellemesini ve 2020’de Android 10 tabanlı One UI 2.5 güncellemesini aldı. Daha sonra telefon, güvenlik güncellemelerini üç ayda bir almaya devam etti.

Güney Koreli firma, Galaxy Note 10 serisini de üç aylık güncellemelere indirdi . Galaxy Note 10 ve Galaxy Note 10+ , aylık güvenlik güncellemelerini almak için kullanılırdı. Ancak ilerleyen zamanlarda Samsung, her üç ayda bir bu telefonlara güvenlik güncellemeleri yayınlayacak. Bu telefonlar, Ağustos 2019’da yerleşik Android 9 ile piyasaya sürüldü.

Galaxy Note 10 serisi , 2020’nin başlarında Android 10 güncellemesini , 2021’in başlarında Android 11 tabanlı One UI 3 güncellemesini ve bu yılın başlarında Android 12 tabanlı One UI 4 güncellemesini aldı . Yine de Android 13 güncellemesini almayacak.

Hâlâ Galaxy Note 9 veya Galaxy Note 10 kullanıyorsanız, yeni bir Galaxy telefona yükseltir misiniz? Seçiminizle birlikte aşağıdaki yorumlar bölümünde bize bildirin.

Başa dön tuşu