TEKNOLOJİ

Samsung Yakın Zamanda Hacklendiğini Doğruladı

Ne yazık ki, büyük şirketler bilgisayar korsanları için büyük hedeflerdir. Dünyanın en büyük telefon üreticisi Samsung, geçtiğimiz günlerde müşterilerine verdiği bir notla saldırıya uğradığını doğruladı. Bu hack sadece birkaç ay önce gerçekleşti.

Büyük şirketler en iyi siber güvenliğe sahiptir, ancak bu onların içine sızılamayacakları anlamına gelmez. Kısa süre önce LastPass bir saldırıya uğradı ve kaynak kodunun bir kısmı alındı. Ancak şirket, ihlalde hiçbir kullanıcı bilgisinin alınmadığını belirtti.

Samsung, saldırıya uğradığını müşterilerine bildirdi

Koreli teknoloji devi, Cuma günü üçüncü bir tarafın şirketin güvenlik önlemlerini atlayabildiğini açıklayan bir e-posta gönderdi. Bu senaryo, LastPass’in başına gelenden daha kötü çünkü şirket, kullanıcı verilerinin ihlalde çalındığını onaylıyor. E-postada şöyle yazıyor

“…yetkisiz bir üçüncü taraf, Samsung’un bazı ABD sistemlerinden bilgi aldı. 4 Ağustos 2022’de veya civarında, devam eden araştırmamız sonucunda belirli müşterilerin kişisel bilgilerinin etkilendiğini belirledik.”

Bu kimsenin duymak istemediği bir şey. Bunun gümüş astarı bile o kadar parlak değil. Samsung, saldırıda ne sosyal güvenlik ne de kredi/banka kartının alınmadığını belirtti. Ancak bazı durumlarda isim, iletişim ve demografik bilgiler, doğum tarihleri ​​ve ürün kayıt bilgileri alınmıştır. Yani acı-tatlı.

Samsung , bu soruşturmaya yardımcı olması için önde gelen bir güvenlik firmasıyla çalıştı ve ayrıca daha fazla bilgi edinmek için kolluk kuvvetleriyle birlikte çalışıyor. Ne yazık ki, şu anda sağlayabileceğimiz çok fazla bilgi yok. Soruşturma bir süredir devam ediyor, ancak çoğunun kapalı kapılar ardında gerçekleştiğine bahse girebilirsiniz.

Bu devam eden bir soruşturma

Hesabınızla ilgili olarak Samsung’dan gelen diğer güncellemelere göz kulak olmak isteyeceksiniz. Bu soruşturma hala devam ediyor, bu nedenle zaman geçtikçe daha fazla ayrıntı keşfedilebilir. Hesabınıza dikkat ettiğinizden emin olun. Ayrıca, kendinizi daha güvende hissetmenizi sağlayacaksa, hesabınız için giriş bilgilerinizi değiştirebilirsiniz.

Kaynak: https://www.androidheadlines.com/

Başa dön tuşu