GÜNDEM

Yer Hatay; Kazada en az 12 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , Hatay’da çok sayıda aracın çarpışması sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiğini , 31 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Hatay’ın Topboğazlı Mahallesi yakınlarında sürücüsünün kontrolünden çıkan hafriyat kamyonu, askerleri uğurlayan kalabalığın üzerine daldı. Kaynaklardan alınan bilgiye göre, İskenderun’dan Antakya istikametine giden tırın freni patlamıştı.

Kamyon, park halindeki bazı araçlara da çarparak iki otobüsü daha sürükledi. Kamyonun sürüklediği araçlar alev topuna dönüştü. İhbar üzerine kaza yerine itfaiye, sağlık ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri müdahale etti .

İlk belirlemelere göre 4’ü tamamen yanmış olmak üzere toplam 12 araçta hasar meydana gelirken, 6 kişi olay yerinde hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı.

Sosyal medyadan açıklama yapan Oca, ilk ölüm hesabının arttığı bilgisini verdi.

Koca, “Antakya’nın Topboğazlı mevkiinde meydana gelen trafik kazasında TIR ve otobüste çıkan yangında 12 vatandaşımız hayatını kaybederken 31 vatandaşımız yaralanırken 3’ü ağır olmak üzere” dedi. söz konusu.

Koca, 22 ambulans ve üç Ulusal Tıbbi Kurtarma ekibinin (UMKE) de yıkıcı kazanın meydana geldiği olay yerine sevk edildiğini bildirdi.

“Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşmaları için elimizden geleni yapacağız. Hepsine acil şifalar diliyorum” dedi.

Yetkililer, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu