GÜNDEM

ABD üniversitesinin rektörü olan ilk Türk profesör

Türk profesör Ayşegül Timur, ABD merkezli Florida Gulf Coast Üniversitesi’nin (FGCU) ilk Türk rektörü olarak tarih yazdı .

FGCU, Timur’u rektör olarak atamak için oy kullandı. Böylece Timur hem ABD’de bir üniversiteye rektör olan ilk Türk, hem de üniversitenin ilk kadın rektörü olmuştur.

Timur, yönetim kurulu tarafından altıya karşı yedi oyla FCGU’nun yeni rektörü seçildi.

Şu anda Timur, FGCU’da Strateji ve Program İnovasyonundan sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Bu görevde, mikro kimlik doğrulama ve dijital rozetler girişimini başlattı ve üniversitenin ABD Ticaret Bakanlığı – Ekonomik Kalkınma İdaresi aracılığıyla 22,9 milyon dolarlık bir hibe almasına öncülük etti.

Timur, oylamanın ardından yaptığı konuşmada, “Bu büyük kuruma liderlik etmekten ne kadar onur duyduğumu anlatacak kelime yok.

Üniversite yönetim kurulu başkanlarından Peter Sulick, Timur’un “zeki, çalışkan, kararlı ve çekici liderlik özelliklerine sahip” olduğunu belirterek, “Çalışma ahlakından şüphe yok” dedi.

Türk akademisyen, Haziran ayında üniversite yönetim kurulundan onay aldıktan sonra 1 Temmuz’da göreve başlayacak.

25 yıl önce Türkiye’den ABD’ye taşınan Timur, lisans ve yüksek lisans derecelerini İstanbul Üniversitesi’nde işletme bölümünden almıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu