GÜNDEM

Devlet su işleri 819 personel alacak

Devlet Su İşleri kurumu, taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 819 personel alımı yapacağını duyurdu. Alımların noter huzurunda yapılacak kura çekilişi ile belirleneceği ve başvuru işlemlerinin internet üzerinden yapılabileceği açıklandı. Ancak alım için başvuru yapacak adayların son tarih olan 16 Mayıs 2023‘e kadar başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

Kura çekilişi sonrasında başarılı olan adaylar, yazılı, sözlü ve uygulamalı sınavlara tabi tutulacaklar. Bu sınavlarda başarılı olanlar ise Devlet Su İşleri taşra teşkilatında görevlendirileceklerdir.

DSİ PERSONEL DETAYLARI BELLİ OLDU

DSİ personel alımları için yayınladığı ilanda şu ifadelere yer ver:
“4857 numaralı İş Kanunu ve bu kanunun getirdiği Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik doğrultusunda, kurumumuzun taşra yapılanmasında görevlendirilmek üzere, noter huzurunda yapılacak kura ile seçilecek adaylar, Yazılı, Sözlü ve Uygulamalı Sınavlar ile değerlendirilerek, toplamda 819 Sürekli İşçi kadrosu için alım yapılması planlanmaktadır.”

Devlet Su İşleri

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Kimseyi bünyesinde yapılacak personel alımlarının İŞKUR aracılığıyla yapılacağı aktarıldı. 12 Mayıs 2023 tarihinde yayınlanan ilan kapsamında aylar İŞKUR açık kamu iş ilanları bölümünden DSİ personel ilanlarına ulaşabilecek. İlanın yalnızca 5 gün yayında kalacağı aktarılırken şartları sağlayan adayların İŞKUR müdürlükleri ya da internet adresi üzerinden başvuru yapması gerektiğinin altı çizildi. İnternet üzerinden başvuru yapacak adayların www.iskur.gov.tr adresi üzerinden başvuru işlemlerini yapması gerekiyor.

DSİ PERSONEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Devlet Su İşleri bünyesinde görev almak isteyen adaylardan istenen şartlar şu şekildedir:

  • 18 yaşını tamamlamış olması,
  • SGK kapsamında yaşlılık, emeklilik ya da malullük aylığı almaması,
  • Arşiv araştırma sonucunun olumlu sonuçlanması ve atamaya engel olabilecek herhangi bir durumunun bulunmaması,
  • Devletin hiçbir Kurumu veya kuruluşuna karşı suç işlemememiş olması,
  • Adayların fiziksel ya da akli sağlık engelinin bulunmaması,
  • Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü merkezi ve taşra yapılanmaları kapsamında sürekli işçi kadrosunda hizmet alan bireylerin yeni ilanlara başvuru yapamayacağı belirtirdi. Başvuruda bulunan adayların ise başvurularının geçersiz sayılacağının altı çizildi.

Karar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu