GÜNDEM

Türkiye’nin 1. uzay havacılık lisesi Elmadağ’da açıldı

Türkiye’nin uzay ve havacılık teknolojisi alanındaki ilk meslek lisesi başkent Ankara’nın Elmadağ ilçesinde açıldı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut, “Savunma Sanayii Başkanlığı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) iş birliği ile havacılık ve uzay teknolojileri alanında ilk kez lise düzeyinde eğitim verecek bir meslek yüksekokulu açmak için çalışmalarımızı tamamladık” dedi. Özer, 7 Mayıs’ta yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi.

24.700 metrekare alan üzerine kurulu olan okul, eğitim, atölye ve pansiyon yapıları olmak üzere üç ana binadan oluşmaktadır.

Meslek Yüksekokulunda 32 derslik, altı laboratuvar, iki resim ve müzik atölyesi ve bir konferans salonu bulunmaktadır.

Okul yurdu 200 yatak kapasiteli olup 64 kız öğrenci ve 136 erkek öğrencinin konaklamasına uygundur.

Özer, Ankara dışından gelen öğrencilerin bilgisayar ve internet bağlantısı olan tek kişilik odalarda konaklayacağını söyledi.

“Okulumuz gerekli tüm atölye ve laboratuvar imkanlarına sahiptir. Ankara Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje okulu olarak eğitim verecek” dedi.

Okulun yönetici ve öğretmenlerinin özel bir işe alım süreciyle seçileceğini kaydeden Özer, okulun önümüzdeki eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başlayacağını sözlerine ekledi.

Bir yılı İngilizce hazırlık olmak üzere beş yıl süreyle eğitim verileceğini söyledi.

“Çocuklarımız teknoloji ile iç içe olacak ve bu alanda kendi imkanlarıyla burada başarıya ulaşacak. Okulumuzda başarılı öğrencilerle büyük hedeflere ulaşmak istiyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu