GÜNDEM

Erdoğan: Devlet binlerce öğretmeni bir anda atayarak tarih yazıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 8 Mayıs’ta hükümetinin binlerce öğretmeni aynı anda atayarak Türkiye Cumhuriyeti’nde tarih yazdığını söyledi .

“2002 yılında ülkemizde 500 bine yakın öğretmenimiz vardı. Erdoğan, 8 Mayıs’ta 45 bin öğretmen için toplu atama töreninde yaptığı konuşmada, şu anda bu sayı 1 milyon 200 bine ulaştı.

Mevcut öğretmen sayısının yüzde 75’inden fazlasını atadıklarını vurgulayan Erdoğan, “Sizinle birlikte atanan öğretmen sayısı 800 bini buluyor. Bugün cumhuriyet tarihimizin en büyük öğretmen atamasını yapıyoruz” dedi.

“Görev yerlerinizde şimdiden başarılar dilerim. Geçen hafta 4 bin 134 engelli kardeşimizin atamasını gerçekleştirdik” diyen Erkan, böylece son 10 yılda 12 bin 98 engelli öğretmen ataması yaptıklarını kaydetti. Sizler de katıldığınıza göre eğitim ordumuzu daha da güçlendiriyoruz” dedi.

Bu atama ile göreve başlayacak öğretmenlerin yaklaşık yarısının deprem bölgesi illerde göreve başlayacağını belirterek, “İnşallah sizlerin emek ve fedakarlıklarıyla kısa sürede bölgenin yaralarını saracağız. ”

Erdoğan, deprem bölgesinde 3 ayda çok önemli adımlar attıklarını, enkazı tamamen kaldırdıklarını ve söz verdikleri 837 bin çadıra ek olarak 100 bin konteynerin kurulumunu tamamladıklarını anlattı.

Bölgede 142 bin konut ve köy evinin yapım sürecini başlattıklarını ve 59 bin konutun temelini attıklarını belirten Erdoğan, 650 bin konut yapacaklarını ve bunların 319 bin adedini ilk yıl içinde vatandaşa teslim edeceklerini söyledi.
Kaybolan canlar geri getirilemeyecek olsa da yıkılan binaların yerine daha iyi, daha güzel, sağlam ve modern binalar yapılacak.

Erdoğan, Cudi Gabar’da keşfedilen günlük 100 bin varil üretim kapasiteli Türkiye’nin en büyük petrol kuyusuna şehit öğretmen Aybüke Yalçın’ın adının verildiğini söyledi .

Küçük yaşta teröristler tarafından bizden ve sevgili öğrencilerinden alınan şehidimizin anısına sahip çıktık” dedi. Cumhurbaşkanı terör örgütleri ve arkalarındaki güçlerle mücadeleyi kararlılıkla sürdürme sözü verdi.

“Sınırlarımız içinde yok olma noktasına getirdiğimiz terör bataklığını Irak’ın kuzeyinde ve Suriye’de tamamen bitireceğiz. Bunu eğitim ordumuzun askerleri olan siz hocalarımızın yanı sıra güvenlik güçlerimizin de emeği ile başaracağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu