GÜNDEM

Araç sahipleri 2 bin 993 TL ödeyecek! Yeni uygulama 1 Mayıs’ta başladı, hemen kontrol edin

Trafikte ehliyeti ve aracı olanlar için yeni uygulamaya geçildi. Araç sahiplerinin yıl içinde ödediği zorunlu masraflara bir yenisi daha eklenmiş oldu. İşte detaylar…

Zorunlu trafik sigortasında 1 Mayıs 2023 tarihinden itibaren zam yapıldı. Yeni uygulama kapsamında kurala göre kaza yapan sürücüler daha fazla trafik sigortası primi ödeyecek. Kaza yapmayan araba sahibi vatandaşların ise indirimli olarak yararlanabilecek. Kaza yapanların ödemeleri artacak, kaza yapmayanlara yüzde 50 indirim uygulanacak.

17 BİN TL’YE KADAR ÇIKTI

Kaza yapan araç sahipleri 17 bin TL ödeyecek, kaza yapmayanlar ise 3 bin TL ödeme yapacak. Zorunlu trafik sigortasındaki yeni uygulamaya göre kaza yapan ile yapmayan sürücülerin ayrımı yapılacak. Yani kaza yapmış ve çok riskli sürücülerin poliçelerine yüzde 200 zam yapılırken kaza yapmayan riski olmayan sürücülerin daha az ödeyecek.

Kaza yapmayan sürücülerin poliçelerinde yüzde 50 indirim uygulanacak, kaza yapmayan sürücülerin ödeme miktarı düşecek. Öte yandan 2023 Mayıs ayından itibaren sigorta şirketleri trafik sigortalarında bir kereye mahsus olmak üzere yüzde 5 zam yaptı, her ay yüzde 2 oranında zamlanmanın devam edecek.

ÖZEL ARAÇLAR İÇİN 2 BİN 993 TL ÖDEME

Hasarsızlık nedeniyle prim indirimi ve hasar nedeniyle prim artırım oranları tablosu da değiştiği açıklandı. Çok riskli olan araç sahipleri tüzel araç için 21 bin 118 TL, özel araç için 17 bin 598 TL prim ödeyecek. Kaza yapmayan sürücüler ise tüzel araçlarda 3 bin 520 TL, özel araçlar için 2 bin 933 TL ücret ödeyecek.

Karar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu