GÜNDEM

Ticaret Bakanlığı Sınavla 60 Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak

Ticaret Bakanlığı sınavla 60 uzman yardımcısı alımı yapacağını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı SBB’de, pozisyonlara başvuruların 2-12 Haziran 2023 tarihleri ​​arasında alınacağı duyurusu yapıldı. İlgilenen adayların, seçim sürecine hak kazanabilmeleri için belirli genel ve özel şartları taşımaları gerekiyor.

Ticaret Bakanlığı uzman yardımcısı alımı şartları

Yapılan işe alım ilanına göre, ilgilenen adayların aşağıdaki şartları yerine getirmesi gerekiyor:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.
  • 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1988 ve sonrasında doğanlar başvurabilir).
  • En az dört yıl eğitim veren yükseköğretim kurumlarının siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme ve mühendislik fakültelerinden veya Türkiye’de veya yurt dışında eşdeğerliği olan diğer fakülte veya eğitim kurumlarının sunduğu eşdeğer programlardan mezun olmak. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanınmaktadır.
  • Başvuru tarihinde geçerli olan ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında yukarıdaki tabloda belirtilen ilgili KPSS puan türünden 70 ve üzeri puan almak.
  • Son iki yılda Almanca, Fransızca veya İngilizce dillerinden birinde YDS/e-YDS’den en az (C) düzeyinde puan almış olmak veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası geçerliliği olan bir belgeye sahip olmak. dil yeterliliği açısından.

Sınav Ücreti 

Yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylardan, sınavı yapacak üniversite tarafından tahsil edilecek olan 100 TL ücret alınacaktır. Sınav ücretini yatırmayan adaylar yazılı sınava alınmayacaktır. Giriş sınavlarının yazılı veya sözlü aşamalarından toplam üç kez başarısız olan adayların ilerideki giriş sınavlarına başvuru yapamayacakları unutulmamalıdır.

İlgilenen adaylar, başvuru formuna Bakanlığın internet sitesinden ulaşarak, yukarıda belirtilen bölümlere denk sayılan bölümlerden mezun olmaları halinde YÖK tarafından onaylanmış jpeg formatında denklik belgelerini tarayarak başvuruları sırasında talep formuna ekleyebilirler. .

Ticaret Bakanlığı’nın ilanı Türkiye’nin her yerinden adaylara açıktır. Uygunluk kriterlerini sağlayan adaylar pozisyonlara başvurabilir. Ancak, duyuruda belirtilen genel ve özel şartların aynısını sağlamaları gerekir.

Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı alım duyurusu, genç mezunların kariyerlerine uzman yardımcısı olarak başlamaları için harika bir fırsat sunuyor. İlgilenen başvuru sahipleri, daha sonra herhangi bir rahatsızlıktan kaçınmak için başvurmadan önce uygunluk kriterlerini dikkatlice incelemelidir. Bakanlığın web sitesinde başvuru süreci ve gereklilikler hakkında daha fazla bilgi bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu