GÜNDEM

İstanbul’da 600’e yakın kaçak göçmen yakalandı

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde güvenlik güçleri, Karadeniz üzerinden Romanya’ya geçmeye çalışırken 583 kaçak göçmeni ortak operasyonla yakaladı .

Yasadışı bir örgütün deniz yoluyla göçmen kaçakçılığı yapmaya hazırlandığı ihbarı üzerine jandarma, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Sahil Güvenlik Komutanlığı 10 aylık teknik ve fiziki takibe başladı.

Kaçak göçmenlerden bir kısmı Romanya’ya gitmek üzere Arnavutköy açıklarında tekneleri batmak üzereyken kurtarılırken, bir kısmı da teknelere binmeden ormana takıldı.

Bu arada ekipler, örgüt üyelerinin Avrupa’ya geçişleri için göçmenlerden 5 bin ila 7 bin dolar arasında bir ücret talep ettiğini, Fatih ilçesinde sık sık buluşma adresi olarak kullanılan 5 ev ve 2 restoranda kaçış planları ve para transferlerinin yapıldığını ortaya çıkardı.

Ortak operasyonla gözaltına alınan tamamı yabancı uyruklu 15 zanlıdan 11’i tutuklanırken, dördü adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 6 balıkçı teknesi, 9 şişme bot, 10 otomobil, 35 pasaport, tabanca, 12 can yeleği, 25 cep telefonu, dürbün, yüklü miktarda nakit para ve çok sayıda belge ele geçirildi. iş yerleri ve araçlar.

Polis ayrıca örgüt üyelerinin Türkiye’de oturma izni olan yakınlarının yardımıyla restoran açtıklarını da öğrendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu