GÜNDEM

Erdoğan: Mitinge 1,7 milyon kişi katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ( AKP ) 7 Mayıs'ta düzenlediği büyük İstanbul mitingine 1 milyon 700 bin kişinin katıldığını söyledi.

“Doğduğumuzdan beri İstanbul’u seviyoruz. İstanbul sadece kendi sınırları ve içinde yaşayanların şehri değil; İstanbul da Türkye’dir. Balkanlardan Kafkaslara kardeşlerimizin şehridir. Yer ile gök arasında nerede yaşamak istersiniz diye sorulursa, vereceğimiz cevap her zaman İstanbul olacaktır” dedi.

Erdoğan, “Temmuz ayında memurlarımızın maaşlarına sadece enflasyon farkını değil, sosyal yardım payını da artırma sözü verdi.”

Bakanımızın şu anda sendikalarla yürüttüğü görüşmelerin sonuçlarını 9 Mayıs’ta kamuoyuna açıklamayı umuyorum” dedi.

Erdoğan, “Dış çevreler Türkiye’nin her kazanımından rahatsız oldular ve bunu açıkça söylemekten de çekinmediler” dedi.

“Milletimize her zaman sözümüzü söyleriz. Çalışma ve hizmet yarışını muhalefetle değil, kendimizle yapıyoruz” dedi.

Erdoğan, hükümetinin 21 yılda Türkiye’ye eser ve hizmet kazandırdığını, milli geliri üçe katladığını vurguladı.

“21 milyon kişiye iş ve gıda sağladık. 13,5 milyon yeni ev inşa ettik ve ailelerimizi yeni bir yuva ile birleştirdik. Açtığımız okullar, hastaneler ve tünellerle milletimizin yaşam kalitesini yükselttik” dedi.

“Yapacak çok şeyimiz var. Tabii ki sorunlar da var” dedi ancak ülkenin çok şey kazandığını da sözlerine ekledi.

“Ama önce nereden geldiğimizi görmemiz gerekiyor. Bir vali düşünün, göreve geldiği günden itibaren engel üstüne engel aşmak zorundadır. Bizi bu şehre hizmet etmekten alıkoymak için ne yaptılar? Bu şehri alt ve üst yapı zenginlikleriyle bütünleştirerek gıpta ile bakılan bir şehir haline getirdik” dedi.

Türkiye Yüzyılı’nı inşa edeceğiz : Erdoğan

Erdoğan, 7 Mayıs’ta sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, AKP’nin “başarısını” 21 yıldır desteğini esirgemeyen tüm halkın emeğine ve samimiyetine borçlu olduğunu söyledi.

Ülke liderliği sorumluluğunu üstlendiğimiz 2002 yılından bu yana ‘büyük ve güçlü Türkiye’ azmi ile yılmadan çalışıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “’Türkiye Yüzyılı’nı milletimizle birlikte, omuz omuza inşa edeceğiz” vurgusu yaptı.

Deprem felaketine, enflasyona rağmen emeklisini, işçisini, memurunu ezmeyen bir Türkiye varsa bunda herkesin payı var dedi.

“Bugün yıllık 36 milyar dolar yerine 255 milyar dolar ihracat yapıyorsak, tarihimizin en büyük ulaşım, savunma, teknoloji, enerji, sağlık, konut ve çevre projelerine imza atmışsak bu her vatandaşın, her ilin, bu uğurda emeği geçen her sanayici, işçi, çiftçi, tüccar, ev hanımı, memur var” dedi.

Bu başarının Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarının katkıları kadar, siyasi görüşü, mezhep ve geçmişi ne olursa olsun önce vatanını düşünen tüm yurttaşlarımızın emeğinin de eseri olduğunu kaydetti.

14 Mayıs’tan itibaren 21 yıllık bu başarı zincirine yeni halkalar ekleyecek ve halkımızla birlikte ‘Türkiye Yüzyılı’nı inşa edeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu