EKONOMİ

Milyonlarca doğalgaz abonesine SMS ile uyarı! Bedava kullananlar dikkat!

İstanbul Gaz Dağıtım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ücretsiz doğalgaz programı kapsamında bedava kullanım için abonelere SMS ile uyarı gönderiyor. Aboneler uyarılara dikkat etmeli.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ücretsiz doğalgaz kullanımı programı ile ilgili bir son dakika uyarısı İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den (İGDAŞ) geldi. İGDAŞ, ücretsiz doğalgaz kullanımı için abonelerine SMS göndererek uyarıda bulundu. İşte ayrıntılar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında evlerde kullanılan doğalgazın ücretsiz olup olmadığına dair birçok vatandaş merak içinde kalmıştı. Ancak, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla konut, 24 Nisan 2023 tarihinden 31 Mayıs 2023 tarihine kadar olan faturalarının tamamı ve sonraki faturalarının 25 santimetre küpe kadar olan doğalgaz faturaları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından karşılanacak. Böylece, vatandaşlar doğalgaz faturalarının büyük bir bölümünü devletten alacaklar. Ayrıca, aylık 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su için doğalgaz bedeli 1 yıl boyunca faturalardan düşülecek.

İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş. (İGDAŞ) ise bu konuda abonelerine SMS atarak son dakika uyarısı yapmış ve abonelerin sayacının ulaşılabilir olması gerektiği konusunda uyarıda bulunmuştur. Bu müjdeli haber, dar gelirli vatandaşların bütçelerine önemli bir katkı yapacak ve kış aylarında ısınma sorunu yaşayan vatandaşların yüzünü güldürecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak Filyos Türkiye Petrolleri Limanı’ndaki Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni’nde yaptığı konuşmada, doğal gazda yüzde 75 indirim uyguladıklarını ve milletin ödemesi gereken her 100 liralık doğal gaz faturasının 75 lirasını devlet olarak üstlendiklerini açıkladı. Bu uygulamanın, vatandaşların bütçelerine önemli bir katkı sağlayacağını ve dar gelirli vatandaşların bu indirim sayesinde rahat bir nefes alacağını belirtti.

Ayrıca, konuşmasında vatandaşların evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı bir yıl süreyle ücretsiz vereceklerini de duyurdu. Böylece, vatandaşlar bir yıl boyunca mutfak ve banyo ihtiyaçlarını karşılamak için herhangi bir ücret ödemeyecekler. Bunun yanı sıra, Türkiye’nin tamamındaki konutlardaki doğal gaz tüketiminden bir ay boyunca ücret alınmayacak.

Erdoğan, bu müjdelerin özellikle dar gelirli vatandaşların bütçesine önemli bir katkı yapacağına inandığını belirtti. Bu uygulamaların, vatandaşların evlerindeki doğal gaz kullanımına ilişkin maddi yükünü hafifleteceğini ve aynı zamanda ülke ekonomisine de katkı sağlayacağını vurguladı.

İGDAŞ DUYURUDA BULUNDU

İstanbul halkına doğalgaz faturalarıyla ilgili önemli bir uyarı İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş. tarafından yapıldı. İBB iştiraki İGDAŞ, abonelerine ücretsiz doğalgaz faturası hakkında bilgi vermek amacıyla bir mesaj gönderdi. Mesajda, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar oluşturulacak ilk faturanın devlet tarafından karşılanacağı belirtildi. Abonelerin fatura oluşturma işlemlerinin 5 Mayıs 2023 tarihinden itibaren başladığına dikkat çekilerek, sayacın erişilebilir olmasının önem arz ettiği ifade edildi.

Karar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu