EKONOMİ

EYT’lilerin Ramazan Bayramı ikramiyesi ödeme tarihi belirlendi

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) adayları uzun zamandır bekledikleri Ramazan Bayramı ikramiyesinin ne zaman ödeneceğini merak ediyorlar. Bu konuda resmi açıklama yapıldı.

Milyonlarca EYT’li maaşları hesaplanamadığı için Ramazan Bayramı ikramiyesini alamamıştı. SGK’dan yapılan açıklamayla 30 Nisan öncesi aylığı bağlanan EYT’liler ikramiyelerini 9 Mayıs Salı günü alacak. Nisan ayı içinde aylığı henüz bağlanmayan EYT’lilerse mayıs ayı içinde aylık hesaplanması halinde bayram ikramiyesini Haziran’da hesaplarında görecek.

Emeklilikte Yaşa Takılanların büyük bir kısmı emekli aylığını bağlatmak, 2 bin liralık bayram ikramiyesine hak kazanmak için 1 Nisan’a kadar emeklilik başvurusu yaptı.

Mart ayı içerisinde aylık bağlama işlemi tamamlanan EYT’liler, 14 ve 19 Nisan tarihleri arasında Ramazan bayramı ikramiyesini alırken aylığı henüz hesaplanmayanların durumu merak konusuydu.

SGK AÇIKLAMASI

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre emeklilik için başvuru yapan ve Nisan’da aylığı hesaplananlar, yani aylık başlangıç tarihi 30 Nisan öncesinde olanlar 2 bin liralık Ramazan bayramı ikramiyesini 9 Mayıs’ta hesaplarında görecek.

Nisan ayı içinde aylığı henüz bağlanmayan EYT’lilerse mayıs ayı içinde aylık hesaplanması halinde bayram ikramiyesini Haziran’da alacaklar.

Kaynak: Karar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu