GÜNDEM

Yeni Galaxy Tab S9 bekleyenlere kötü haber! Lansman ertelendi

Bu yılın başlarında Samsung , Galaxy Tab S7 ailesinden bir buçuk yıl sonra Galaxy Tab S8 serisini piyasaya sürdü . Güney Kore’den gelen bir rapor şimdi yaklaşmakta olan Galaxy Tab S9 serisinin de erteleneceğini söylüyor.

Şirketin yeni nesil premium tabletlerinin başlangıçta Aralık 2022’de piyasaya sürülmesi planlanıyordu. Ancak şimdi, gelecek yıl tanıtılacak gibi görünüyorlar.

Galaxy Tab S9 tablet ailesinin gecikmeli lansmanı ile ilgili bilgiler The Elec’ten geliyor . Rapora göre, Samsung’un kararı son küresel ekonomik belirsizlikten kaynaklanıyor.

COVID-19 küresel salgını neredeyse sona erdiğinden, BT ürünlerine olan talep dünya çapında düşmeye başladı. Samsung, 2022’de 33,6 milyon adet tablet üretmeyi planlıyordu. Ancak zayıf talep nedeniyle şirket bu planını gerçekleştiremeyebilir.

DSCC (Ekran Tedarik Zinciri Danışmanları), genel tablet pazarının bu yıl %8 oranında azalacağını tahmin ediyor. Ancak premium tablet kategorisinin (OLED ve Mini LED) %22 oranında büyümesi bekleniyor.

Bu nedenle, Samsung’un yeni nesil amiral gemisi tabletleri için yeni bir planı olduğu söyleniyor. Galaxy Tab S9 serisinin, tıpkı Galaxy Tab S8 serisi gibi üç modeli olacağı bildiriliyor.

Başka bir deyişle, bir vanilya modeli, bir artı versiyonu ve bir ultra varyantı olacak. Son ikisi bir OLED paneli sergileyecek, birincisi ise bir LCD ekranla gelecek.

Başa dön tuşu