GÜNDEM

Twitter kullanıcılarına kötü haber! Şirket ekran görüntüsü almanızı engelliyor, sebebi nedir biliyor musunuz?

Mikro blog platformu Twitter, Cuma günü birkaç kullanıcıya tweet’in ekran görüntülerini almak yerine tweet’i paylaşmalarını isteyen bir bildirim gönderdi. TechCrunch’ta yer alan bir rapora göre Twitter, kullanıcıların ekran görüntüsü almaya çalıştıklarında bir açılır pencere göstererek ekran görüntüsü almalarını engelliyor. Ayrıca şirket, kullanıcıları ekran görüntüsü almak yerine tweet paylaşmaya çağırıyor.

Görünüşe göre Twitter, kullanıcıların kendi platformunda maksimum etkileşime sahip olmalarını ve ekran görüntülerini diğer sosyal medya platformlarında paylaşmamalarını istiyor. Rapora göre, insanlar Twitter’da ekran görüntüsü alırken farklı türde pop-up’lar görüyor. Bazı kullanıcılar ekran görüntüsü alırken ‘Bağlantıyı Kopyala’ düğmesini, bazı kullanıcılar ‘Tweet Paylaş’ düğmesini, diğer kullanıcılar ise her iki seçeneği de görüyor.

Platformdaki kullanıcılar arası
etkileşim artacak Twitter platformunda kullanıcılar arası etkileşimin daha çok tweet paylaşarak olacağını söyleyelim. Bu yüzden şirket bunu teşvik etmek istiyor ve gelecekte şirket ekran görüntüsü almayı zorlaştırırsa, Twitter hesabı olmayanlar hesaplarını Twitter’da oluşturabileceğinden, platformdaki kullanıcı sayısında bir artış görebilir. platform. Yapabilmek.

ABD’de düzenleme düğmesi kullanıma sunuldu
Bu arada Twitter, ABD’deki Mavi aboneler için düzenleme düğmesi özelliğini kullanıma sunmaya başladı. Platform, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki Mavi aboneler için düzenleme düğmesini zaten kullanıma sundu. Bununla, kullanıcılar tweet’lerini yayınlandıktan sonraki 30 dakika içinde beş kez düzenleyebilecekler. Ancak bu hizmet yalnızca Twitter Blue aboneliği alan kullanıcılarla sınırlıdır.

Kullanıcılar WhatsApp’ta bile ekran görüntüsü alamayacaklar
Son zamanlarda WhatsApp’ın, Kullanıcıların Bir Kez Görüntüle olarak gönderilen videoların ve fotoğrafların ekran görüntülerini engellemesini önleyen Ekran Görüntüsü Engelleme özelliğini başlattığını bize bildirin. Şu anda, bu özellik yalnızca bazı beta kullanıcıları tarafından kullanılabilir.

Başa dön tuşu