GÜNDEM

Telegram kurucusu kullanıcıları bir kez daha WhatsApp’tan uzak durmaları konusunda uyardı

Mesajlaşma uygulaması Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, WhatsApp’a sert bir saldırı başlattı ve Meta’nın sahip olduğu platformu “gözetim aracı” olarak nitelendirdi.

Durov Perşembe günü yaptığı bir mesajda, kullanıcıları WhatsApp’tan uzak durmaya çağırdı ve WhatsApp tarafından Eylül ayında açıklanan bir güvenlik sorununu vurguladı. WhatsApp’ın kullanıcı verilerini riske attığını söyledi ve şirketin son 13 yıldır kullanıcının verilerini gözetim altında tuttuğunu iddia etti.

“Bilgisayar korsanları, WhatsApp kullanıcılarının telefonlarındaki her şeye tam erişime sahip olabilir .” Ayrıca WhatsApp’ın güvenlik sorunlarının kasıtlı olarak planlandığını belirtti.

“Her yıl WhatsApp’ta kullanıcılarının cihazlarındaki her şeyi riske atan bir sorun olduğunu öğreniyoruz… Dünyanın en zengin insanı olmanızın bir önemi yok – telefonunuzda WhatsApp yüklüyse, tüm verileriniz cihazınızdaki her uygulamaya erişilebilir” diye ekledi.

Geçen yıl Durov, yeni WhatsApp şartlarının kullanıcılardan tüm özel verilerini Facebook’a aktarmalarını istediğini söyledi. İnsanları bu sefer Telegram’a geçmeye zorlamadığını söyledi .

“700 milyondan fazla aktif kullanıcı ve 2 milyondan fazla günlük kayıt ile Telegram’ın ek tanıtıma ihtiyacı yok. İstediğiniz mesajlaşma uygulamasını kullanabilirsiniz, ancak WhatsApp’tan uzak durun – 13 yıldır bir gözetim aracıdır, ” iddia etti.

2020’de Durov, WhatsApp sistemlerinin göründükleri kadar güvenli olmadığını iddia etti.

Durov, ‘WhatsApp’ı kullanmak neden tehlikelidir’ başlıklı bir blog yazısında, WhatsApp’ın uçtan uca şifrelemeyi , tüm iletişimleri otomatik olarak güvenli hale getirmesi gereken sihirli bir büyü olarak pazarladığını söyledi.

“Ancak, bu teknoloji tek başına mutlak gizliliği garanti edebilecek bir gümüş kurşun değil” dedi.

Durov, Telegram’ın ‘Gizli Sohbetlerinin’ rakip herhangi bir iletişim aracından önemli ölçüde daha güvenli olduğunu iddia etti.

“Dikkatinizi izole bir yöne odaklamak isteyen sirk sihirbazlarının teknoloji eşdeğerine aldanmayın, hepsi de numaralarını başka yerlerde yapıyorlar. Tek çözüm olarak uçtan uca şifrelemeyi düşünmenizi istiyorlar. mahremiyet için bakmanız gereken şey. Gerçek çok daha karmaşık” diye yazdı yönetici.

Başa dön tuşu