GÜNDEM

Seçim yasakları devreye giriyor

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için seçim takvimine göre seçim yasakları 4 Mayıs’ta başladı. Buna göre anket, anket ve tahminler artık yayınlanmayacak.

4 Mayıs’ta başlayan propaganda özgürlüğü ve bazı seçim yasakları, 13 Mayıs’ta oy kullanma gününden önceki gün saat 18.00’de sona erecek.

Seçimlere katılan siyasi partiler ve bağımsız adaylar, seçim propagandası süresinin sonuna kadar yazılı basına ilan ve ilan vermek veya internet sitesi açmak suretiyle sözlü, yazılı veya görsel propaganda yapabileceklerdir.

e-posta adreslerine gönderilen mesajlarla vatandaşların cep veya sabit telefonlarına sesli, görüntülü veya yazılı mesaj gönderilerek propaganda yapılması mümkün olmayacak, ancak siyasi partiler vatandaşlarına sesli, görüntülü veya yazılı mesaj gönderebilecek. üyeleri.

Oy verme gününden önceki son 10 gün içinde, bir siyasi parti veya adayın lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyunu etkileyecek şekilde mini referandum gibi adlar altında yazılı, sözlü ve yazılı olarak yayın yapmak. görsel medya, kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi ve iletişim telefonları ile her türlü dağıtımı yasaktır. Bu süre dışında yapılacak yayınlar tarafsızlık, doğruluk ve doğruluk ilkelerine uygun olacaktır.

Devlet, katma bütçeli idareler, il özel idareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşları dahil kuruluşların kaynaklarından yapılan iş ve hizmetler (açılış ve temel atma dahil) hakkında tören düzenlemek, konuşma yapmak, açıklama yapmak ve yayın yapmak yasaktır. Bankacılık Kanununa tabi daire ve müesseseler, iktisadi devlet teşekkülleri ve bunların müessese ve ortaklıkları, diğer kamu tüzelkişileri ve teşekkülleri.

Başa dön tuşu