GÜNDEM

Samsung’un yeni cihazından kötü haber! Ertelendi…

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un son küresel ekonomik belirsizlik nedeniyle yeni nesil Galaxy Tab S9 serisinin lansmanını ertelediği bildiriliyor.

Bu yılın başlarında Samsung , The Elec GizmoChina’ya atıfta bulunarak Galaxy Tab S7 ailesinden bir buçuk yıl sonra Galaxy Tab S8 serisini piyasaya sürdü.

Şirketin yaklaşmakta olan premium tabletlerinin başlangıçta Aralık ayında piyasaya sürülmesi planlandı. Ancak şimdi, gelecek yıl tanıtılacak gibi görünüyor, rapora göre.

Rapora göre, Samsung’un kararı son küresel ekonomik belirsizlikten kaynaklanıyor.

Raporda, Covid-19 küresel salgını neredeyse sona ererken, BT ürünlerine olan talep dünya çapında düşmeye başladı.

Samsung , 2022’de 33,6 milyon adet tablet üretmeyi planlıyordu. Ancak zayıf talep nedeniyle şirket bu planını gerçekleştiremeyebilir.

DSCC (Ekran Tedarik Zinciri Danışmanları), genel tablet pazarının bu yıl yüzde 8 oranında azalacağını tahmin ediyor. Ancak premium tablet kategorisinin (OLED ve Mini LED) yüzde 22 oranında büyümesi bekleniyor.

Bu nedenle, Samsung’un yeni nesil amiral gemisi tabletleri için yeni bir planı olduğu söyleniyor. Galaxy Tab S9 serisinin, tıpkı Galaxy Tab S8 serisi gibi üç modeli olacağı bildiriliyor.

Başa dön tuşu