GÜNDEM

Samsung Galaxy S23 Serisi Sızıntılar: renkler, özellikler ve lansman tarihi

Sonbahar, akıllı telefon satın almak isteyenler için her zaman haberlerle dolu bir mevsimdir. Eylül ayında Apple, iPhone 14’ünü duyurdu ve sadece birkaç gün önce Google, Pixel 7’yi halka sundu. Çok yakında Galaxy S23 serisi ile sıra Samsung’a gelecek. Güney Koreli dev, Galaxy S serisinin en üstünde bir süredir çalışıyor ancak resmi lansmana ancak gelecek yıl Şubat ayında devam edebildi.

Galaxy S23 serisi hakkında daha önce başka bilgiler sızdırılmıştı. Gelin Samsung Galaxy S23 serisinin özelliklerine, teknik özelliklerine ve şu anda bildiğimiz diğer bilgilere bir göz atalım .

Üç Samsung Galaxy S23, S23 Plus ve S23 Ultra cihazı birkaç haftadır ilgi odağı oldu ve uzun bir süre daha ilgi odağı olmaya devam edecek. Akıllı telefonların teknik veri sayfasının ne olacağını açıkladıktan sonra, son birkaç saat içinde yeni cihazların renklerinin ne olacağını açıklayan sızıntıcılar tarafından her zaman yeni detaylar ortaya çıkıyor.

Samsung Galaxy S23 renkleri

Güvenilir bir içeriden bilgi sahibi olan ve her zaman yaklaşmakta olan cihazlarda sızıntı sağlamaya hazır olan Ross Young , geçtiğimiz günlerde Samsung’un Galaxy S23’ü piyasaya süreceği tek renk olacağına inandığını bildirdiği bir tweet paylaştı.

Sızıntı yapan kişi, üç cihazın bej, siyah, yeşil ve açık pembe renklerde satışa sunulacağına inanıyor. Bu nedenle Samsung, kullanıcılara önerilen renk sayısını azaltacak, ancak programda zaten bulunan bazı varyantların piyasaya sürülmesini yine de erteleyebilir. Sadece birkaç ay önce dev, Galaxy S22’nin Bora Purple versiyonunu piyasaya sürdü. Bu nedenle, yıl boyunca beklenmedik bir şekilde yeni seçenekler gelebilir.

Galaxy S23 özellikleri

Samsung’un en üst modeli yine Galaxy S23 Ultra olacak. 120Hz yenileme hızlarını destekleyen 6.8 inç QHD+ AMOLED ekrana sahip olması muhtemel. Telefon, kutulu tasarımıyla S22 Ultra’yı andıracak. Ayrıca bir S Pen yuvası olacak.

Telefonun arkasında dörtlü kamera kurulumu yer alacak. 200MP birincil kamera sensörü, 12MP ultra geniş kamera, 3x optik zoomlu 10MP telefoto ve 10x optik zoomlu 10MP telefoto dahil olacak. S22 Ultra’nın 45W şarj desteğinden bir düşüş, 25W hızlı şarj desteğine sahip 5000mAh bataryaya sahip olacak.

S23 Plus ve S23 için ekran boyutları sırasıyla 6,6 inç ve 6,1 inçtir. 120Hz yenileme hızına ve Full HD+ çözünürlüğe sahip olacaklar. Telefonların arka tarafında üçlü kamera kurulumu yer alacak. Telefonların birincil kameraları muhtemelen 12MP ultra geniş ve 10MP telefoto kameralarla birlikte 50MP olacak. Bu iki modelde ön kamera muhtemelen 12MP sensör alacak.

Raporlara göre Galaxy S23 Plus, 4700mAh bataryaya sahip. S23 ile birlikte 25W hızlı şarjı destekleyecek. Her üç telefonda da bir Snapdragon 8 Gen 2 SoC çalışacak.

Lansman tarihi

Ertesi yılın başlarında Samsung, Galaxy S23 serisini piyasaya sürecek. Galaxy S23, S23 Plus ve S23 Ultra için lansman tarihlerinin Ocak veya Şubat 2023 olması bekleniyor. Galaxy S23 serisinin lansmanı için yaklaşan Unpacked etkinliği ile ilgili olarak Samsung herhangi bir resmi açıklama yapmadı. Amiral gemisi Galaxy telefonları hakkında daha fazla bilgi biz bunu beklerken sızdırıldı.

Ayrıca Display Supply Chain Consultants’ın (DSCC) CEO’su Ross Young, Samsung Galaxy S23 serisinin Ocak ayının sonunda veya Şubat ayının başlarında piyasaya sürüleceğini iddia ediyor. Onlardan önce, bu yıl olduğu gibi Qualcomm’un yeni Snapdragon SoC’sine sahip yeni nesil Xiaomi amiral gemisi cihazlarını görebiliriz. Ancak, önümüzdeki birkaç hafta içinde kesinlikle daha fazla ayrıntı keşfedeceğiz.

Başa dön tuşu