GÜNDEM

PTT’nin 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi Öncesi En Az 10 Bin Personel Alımı Yapması Bekleniyor

Türkiye’de seçim döneminin başlamasıyla birlikte çeşitli kurum ve bakanlıklar memur alımına başladı. 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce en az 10.000 personel alması beklenen (PTT) bu kuruluşlardan biridir.

Uzun bir süredir personel alımı yapmayan PTT’nin, yeni açılan şubeleri ve Başmüdürlükteki boş kadroları doldurmak için yeni personel alımı yapacağı düşünülüyor. PTT, 2018 yılında 5.000 kişilik kontenjanla personel alımı yapmıştır. Ancak 2023 alımı için kesin kontenjan sayısı henüz belirlenmedi.

PTT Personeli Alım Şartları

PTT, genel olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşıyan adaylar arayacak. görevlerini yapmalarına, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmalarından olumlu sonuç alabilmelerine ve daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile ilişiği kesilmemiş olmalarına,

Adayların bu koşullara ek olarak KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) koşulunu da sağlamaları gerekecektir. PTT personel alımına hak kazanabilmek için adayların lise mezunları için P94, ön lisans mezunları için P93 ve lisans mezunları için P3’ten en az 70 puan almaları gerekmektedir.

PTT’nin 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde en az 10.000 personel alımı yapması merakla beklenmektedir. Açık kontenjanlara yukarıda belirtilen şartları ve KPSS şartlarını sağlayan adaylar başvuru yapabilir. PTT’nin personel alımı duyurusunun yakın zamanda yayınlanması bekleniyor.

Başa dön tuşu