GÜNDEM

Pixel Watch Uygulaması artık Google Play’de yayında

Uzun bir bekleyişin ardından nihayet Google yapımı bir saat geldi. Buna Piksel İzleme denir . Giyilebilir cihaz, Wear OS 3.5’te çalışır ve hem Google’ın hem de Fitbit’in en iyi özelliklerini sunar. Akıllı saat önümüzdeki hafta satışa çıkacak ancak öncesinde cihazın resmi uygulaması artık Google Play’de indirilebilir.

Google Smartwatch’ın Wear OS, Pixel saatin yeni kullanıcı arayüzünü desteklemediğinden, kurulum ve ayar yapılandırması için kendi uygulaması vardır. Şu anda, uygulama yalnızca Google Play’de kullanılabilir . Saat, Android 8.0 veya daha yeni bir telefon ve bir Google Hesabı gerektirdiğinden iPhone’larla eşleştirilemez.

Kullanıcılar Pixel Watch uygulamasıyla saat kadranını özelleştirebilecek ve telefon bildirimlerini yapılandırabilecek. Ayrıca, daha iyi navigasyon için Google Haritalar’ı destekler. Egzersiz ve günlük kalp atış hızı, Fitbit uygulamasıyla bağlantılı olacaktır. Elbette şu anda sahip olmadığınız bir Pixel Watch’ınız yoksa, uygulama pek işe yaramaz.

Bahsedildiği gibi Google, Pixel 7 serisiyle birlikte dün ilk akıllı saatini piyasaya sürdü . Akıllı saat kubbeli, dairesel bir cam ekrana sahip ve bu sonbaharda piyasaya sürülen çoğu premium akıllı saatten nispeten daha küçük. Saatin kasası 41 mm ölçülerinde ve 12,3 mm inceliğindedir.

Saat, Samsung’un Galaxy Watch 3’ün kaputunun altında da bulunan eski Exynos 9110 yongasından güç alıyor . Ancak Pixel saat, pil ömrünü optimize etmek için ek bir Cortex M33 yardımcı işlemciye de sahiptir. 2 GB RAM ve 32 GB depolama alanına sahiptir.

Pixel Watch’ın 294 mAh pili var ve 24 saatlik kullanım ömrü olduğu iddia ediliyor. Ayrıca 5 ATM’ye kadar suya dayanıklıdır ve temassız ödemeler için Bluetooth 5.0, LTE, Wi-Fi ve NFC’yi destekler.

Başa dön tuşu