GÜNDEM

OLED ekranlı, Exynos 9110 yonga setli Google Pixel Watch tanıtıldı

Google , uzun bir bekleyişin ardından nihayet Pixel Watch adlı ilk akıllı saatini tanıttı. Sağlık, fitness ve makine öğrenimi için Google ve Fitbit’in en iyi özelliklerini birleştirir. Giyilebilir cihaz, çizilmeye karşı dayanıklı Corning Gorilla Glass 5’e sahip dairesel bir OLED ekrana sahip. WearOS 3.5 üzerinde çalışıyor ve tonlarca sağlık özelliği barındırıyor. Yeni piyasaya sürülen Pixel Watch’ın özelliklerine ve fiyatlarına yakından bakalım.

Pixel Watch Özellikleri ve özellikleri

Pixel Watch, çizilmeye karşı dayanıklı Corning Gorilla Glass 5 ile korunan kubbeli, dairesel bir cam ekrana ve paslanmaz çelik bir muhafazaya sahiptir. Saat, bu sonbaharda piyasaya sürülen çoğu premium akıllı saatten nispeten daha küçüktür ve bu da onu küçük bileklere sahip kişiler için ideal hale getirir. Kasası 41 mm ölçülerinde ve 12,3 mm inceliğindedir. Aynı zamanda hafiftir, yalnızca 32 g ağırlığındadır (kayışsız).

Alt tarafta, 1 saniyelik aralıklarla sürekli kalp atış hızını algılayan, uykuyu takip eden, kandaki oksijeni (SpO2) ölçen ve EKG (elektrokardiyogram) ölçümleri alan sensörler bulunur. Sensörler merkezde yatay olarak düzenlenmiştir ve iki yarım daire ile çevrelenmiştir. Google, bunun Fitbit’in şimdiye kadarki en doğru kalp atış hızı takibi olduğunu söylüyor.

İşlemci gücüne gelince, saat, en son Samsung Galaxy Watch 3’te görülen Samsung’un eski Exynos 9110 yongasıyla çalışıyor. Bununla birlikte, pil ömrünü optimize etmek için ek bir Cortex M33 yardımcı işlemcisi de içeriyor. Ayrıca 2 GB RAM ve 32 GB depolama alanı ile birlikte geliyor.

Pixel Watch, temassız ödemeler için Bluetooth 5.0, LTE, Wi-Fi ve NFC ile birlikte gelir. Aynı zamanda bir pusula, yerleşik GPS ve ivmeölçer ve jiroskop gibi hareket sensörlerine de sahiptir. Ayrıca, Google Asistan ve arama için yerleşik bir mikrofona ve hoparlöre sahiptir.

Pixel Watch, 294 mAh pil taşıyor ve 24 saatlik kullanım süresi olduğu iddia ediliyor. 5 ATM’ye kadar suya dayanıklıdır, yani 50 metre derinliğe eşdeğer basınca dayanabilir.

Pixel Watch Fiyatı ve Kullanılabilirliği

Yalnızca GPS + Bluetooth özellikli model için Pixel Watch fiyatı 349 dolardan başlayacak. Pixel Watch’ın LTE uyumlu sürümü 399 dolara mal olacak. Saat sadece bir boyutta gelir. Ön siparişleri bugün  13 Ekim’de başlayan satışla başlıyor .

Başa dön tuşu