GÜNDEM

Muş Tekstil Sektöründe 10.000 Kişi İstihdam Edecek

Muş‘ta devletin desteğiyle tekstil atölyeleri ve fabrikalarında 10 bin kişiye istihdam sağlanacak. İl genelinde faaliyet gösteren 77 fabrika ve atölye ile Muş’ta tekstil sektörü, teşvikler ve yatırım destekleri sayesinde büyüdü. Bu fabrikalar, yaklaşık 6.000 gence eğitim ve istihdam imkanı sağlamış, bölgenin ekonomisine ve istihdam oranlarına katkı sağlamıştır.

Tekstil sektöründe 10.000 istihdam fırsatı hedefine ulaşılması beklentisiyle yeni fabrikaların inşaatı devam ediyor ve yakında üretime geçmesi planlanıyor. Muş Valisi İlker Gündüzöz, kent merkezi ve çevre beldelerde tekstil atölye ve fabrikalarının faaliyet gösterdiğini ve bu sayede maliyet avantajı yarattığını belirtti.

Gündüzöz, Muş’ta tekstil sektörünün gelişiminin önemli olduğunu ve 45 bin kişinin geçimine doğrudan katkı sağladığını sözlerine ekledi. Vali ayrıca, kentin genç nüfusunun yüksek olmasının, bölgedeki istihdamın artması için kurtarıcı olan tekstil fabrikalarının genişletilmesi için ideal bir yer olduğunu belirtti.

Muş’taki tekstil fabrikalarından Sultan Alparslan Tekstilkent’teki fabrika çalışanları, fabrikaların iyi bir çalışma ortamı ve eğitim imkanı sağladığını belirterek, işlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Birçok işçi bu fabrikalar sayesinde becerilerini geliştirmiş ve sektörde profesyonel hale gelmiştir.

Korkut ilçesinde yeni bir tekstil fabrikasının inşaatı, bölgede daha da fazla iş imkanı yaratarak şehrin büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunacaktır. Muş, ihracatını en çok artıran illerin başında geliyor ve gelecekte de rekorlar kırmaya devam etmeyi hedefliyor.

Başa dön tuşu