GÜNDEM

Memur-Sen’den Memurlar İçin Seyyanen Zam Talebi

Başkan Ali Yalçın, Kamu Hizmeti Konfederasyonu 7. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, zam başta olmak üzere memurların taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti. Yalçın, nispi zamların alt ve üst kademeleri arasındaki uçurumun giderek büyüdüğüne dikkat çekerek, dar gelirli memurların alım gücünü artırmak için zam yapılması gerektiğini vurguladı.

Yalçın konuşmasında, başta enflasyon ve fiyat istikrarsızlığı olmak üzere Türkiye’nin ve dünyanın karşı karşıya olduğu ekonomik zorluklara da değindi. Çözüme yönelik atılan adımlara desteğini dile getiren Erdoğan, düşük enflasyon ve fiyat istikrarının önemini vurguladı.

Zam talebinin yanı sıra Yalçın, işçi ve memur sözleşmelerine ilişkin kanunda değişiklik yapılması gereği, çalışanların genel idari hizmetlere dahil edilmesi, afet bölgelerindeki kamu çalışanlarına tazminat, disiplin af, bayram ikramiyesi, 4C’de zorunlu emekliliğin kaldırılması, kira yardımı ve tüm gelirlerin emekli maaşı kesintilerine yansıması.

Genel olarak Yalçın’ın konuşması, Türkiye’de devlet memurlarının karşılaştığı zorlukları ve bu sorunları çözmek için harekete geçme gereğini vurguladı.

Başa dön tuşu