GÜNDEM

Başkan Erdoğan Müjdeyi Verdi: Şubat’ta 2 Binden Fazla Memur Atanacak

“Bu yılın ilk engelli memurunu 8 Şubat’ta atayacağız”

Engellilerimiz için bu yılın ilk memur yerleştirme atamasını 8 Şubat’ta yapacağız. Bu atama ile eğitimin her kademesinden toplam 2.927 engelli vatandaşın topluma kazandırılmasını sağlayacağız. Ayrıca dezavantajlı ailelerin anaokulu ve anaokuluna devam eden çocuklarına yönelik yıllık 500 milyon liralık yeni bir destek paketini hayata geçiriyoruz. Bu destek paketinin sayıları 1 milyona ulaşan dezavantajlı ailelerimizin çocuklarına hayırlı olmasını diliyorum.

“İtfaiye uçak sayımızı 20’ye çıkarıyoruz”

Havaların ısınmasını beklemeden orman yangınlarıyla mücadelede altyapıyı güçlendirmeye yönelik adımlar attık. Bu kapsamda yerli ve milli insansız hava aracı sayımızı 8’e, itfaiye uçak sayımızı 20’ye, helikopter sayımızı da 55’e çıkarıyoruz.

Geçen yıl uçakların su atma kapasitesini 85 tondan 184 tona çıkardık. Filoya eklenecek yeni uçaklarla bu kapasite 278 tona çıkacak.

Ayrıca yapay zeka uygulamalarını daha etkin kullanarak yangın riskini ve seyrini yakından takip edecek bir sistem kurduk. Yetiştirdiğimiz 100 bin vatandaşımızla orman yangınlarına müdahalede önemli bir gönüllü güç oluşturuyoruz. Filomuza katılan yeni araç ve uygulamaların ülkemize hayırlı olmasını dilerim.

“Milletimizi yüksek enflasyondan korumak için adım adım ilerliyoruz”

PKK’dan FETÖ’ye, DEAŞ’a kadar her terör örgütünü üzerimize salarak devletimize diz çöktürmeye çalıştılar. Ekonomimizi döviz kuru, faiz ve enflasyon üçgenine hapsederek aşılarımızı, işlerimizi ve çocuklarımızın geleceğini tehdit ettiler. Bütün bu oyunları bozduk. Kur dalgalanmasını önledik. Milletimizi yüksek enflasyondan korumak için adım adım atıyoruz. Enflasyonu düşürme ve hayat pahalılığını yenme sözümüzü yerine getireceğiz.

Başa dön tuşu