EKONOMİ

Yüz binlerin maaşı değişecek! Kamu İşçilerinin Zam Pazarlığı sona doğru, yeni rakam Salı Günü Açıklanacak!

İşverenler ve İşçiler Kamu Çalışanları Pazarlığında Bir Araya Geliyor

700 bini aşkın kamu emekçisinin pazarlığına ilişkin kritik toplantıda hem işveren hem de işçi temsilcileri bir araya gelerek pazarlık yaptı. Son toplantıda taban ücrete 12 bin lira ve ilk altı ay için yüzde 40 zam önerisi gelirken, işçiler taban ücrete yüzde 45 zam ve 15 bin liralık zam beklentilerini açıkladı. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yanı sıra Türkiye Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası, TÜRK-İŞ ve Hak-İş temsilcileri katıldı.

Son Teklif İşçi Beklentilerini Karşılamıyor

Hükümetin işçilere ilk teklifi, ilk altı ay için yüzde 30 zam ve 11 bin 500 lira taban tabana zam oldu. Ancak bu İşçi Partisi tarafından kabul edilemez bulundu. Son toplantıda teklif 12 bin lira taban ücrete ve ilk altı ay için yüzde 40 zam yapılmasına karar verildi. Buna rağmen işçiler 15 bin lira taban ücretle yüzde 45 zam için ısrar ediyor.

Toplantının ardından açıklama yapan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şu an için bir rakam verilemeyeceğini açıkladı. Ancak Salı günü bir sayının sunulması bekleniyor. Atalay, işçilerin bir an önce müzakerelerin bitmesini istediğini belirterek, bir rakam üzerinde anlaşmaya varılarak kamuoyuna sunulmasını umduklarını dile getirdi.

Bu kamu toplu iş sözleşmesi 700 binden fazla işçiyi ilgilendiriyor

Başa dön tuşu