EKONOMİ

Yazlık sahipleri için tapu duyurusu: Vergi muafiyeti için yeni dönem başladı!

Yazlık sahibi olanlar için önemli duyuru: Tapuda yeni dönem başladı, vergi muafiyeti için gerekli belge değişti. Ayrıntıları öğrenmek için yazlığınızın bulunduğu il/ilçe tapu müdürlüklerinden veya belediyelerden bilgi alabilirsiniz.

Emlak vergisinin ilk taksiti kapıya dayanmasıyla birlikte kafalarda soru işaretleri yer alıyor. Mayıs ayının son gününe kadar ödenmesi gereken verginin kredi kartı ile de ödeme yapıldığı biliniyor. Fakat bazı vatandaşlar emlak vergisinden muaf tutuluyor. Peki hangi şartlarda emlak vergisinden muaf olunur? İşte tüm detaylar…

YAZLIK EVLER VERGİDEN MUAF MI?

Emlak vergisi ilk taksit ödemelerine sayılı günlerin kalmasıyla birlikte birçok gelişme meydana geliyor. Konuya dair gelişmeleri aktaran Hürriyet yazarı Ahmet Karabıyık detayları vatandaş ile paylaştı. Emekliler için emlak vergisi muafiyeti sadece 1 konutu olanlar için geçerli olduğunu açıkladı.

Normal şartlarda yazlık ile dağ evleri muafiyetin dışında yer alıyor. Fakat emekli vatandaşlar için tüm zamanını yazlığında geçirmesi ve bu durumu ikametgâh belgesi, elektrik faturası, su faturası gibi belgeler ile kanıtlaması halinde, yazlığının 200 metrekareyi aşmaması halinde tüm şartları yerine getirerek vergi muafiyetinden faydalanabilir.

 

 

 

EMLAK VERİGİSİ MUAFİYETİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Emlak vergisi muafiyeti ise son günlerde en çok araştırılan konulardan birisi oluyor. Milyonlarca konut sahibi tarafından merak edilen konuda kimlerin vergilerden muaf olduğu ise araştırma konusu haline geldi.

Sorulan birçok emlak vergisi sorusunun yanı sıra emlak vergisinden muaf olmak için bazı şartları sağlamanız gerekir. Emlak vergisinden muaf olmak için sağlamanız gereken şartlar ise şu şekilde; Emekli, ev kadını ve işsizler brüt 200 metrekareyi aşmayan tek konutları için’ muafiyetten yararlanabiliyor.

EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Emlak vergisi muafiyetinden faydalanabilmek için öncelikle başvuruda bulunmanız gerekir. Mülk sahipleri ilçe belediyelerine form doldurarak başvuruda bulunabilir. İlgili formlar ve taahhüt belgesi, 38 ve 44 Seri No’lu emlak Vergisi tebliğlerinin ekinde yer aldığı belirtiliyor. Başvuru esnasında beyan ve taahhüt vermeniz yeterli olacaktır.

Kaynak: Karar

Başa dön tuşu