EKONOMİ

TÜRK-İŞ Başkanı’ndan Hükümete Asgari Ücret Vergisini “Sabitleme” Çağrısı

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, Türk hükümetine asgari ücret üzerindeki vergiyi sabitleme çağrısında bulundu. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde düzenlediği mitingde Atalay, asgari ücret üzerinden alınan vergilerde indirim yapılması gerektiğine vurgu yaparak, mevcut indirimin olumlu olduğunu ancak yeterli olmadığını belirtti. Tüm siyasi partileri bu konuda bir an önce harekete geçmeye çağırdı.

Atalay, işçilerin, küçük esnafın ve emeklilerin parlamentoda yeterince temsil edilmemesine ilişkin endişelerini de dile getirdi. Bu grupların ülke nüfusunun yüzde 70’ini oluşturduğuna, ancak hükümette yeterince temsil edilmediğine dikkat çekti. Atalay, bu grupların sorunlarının çözümü için Türkiye’nin her yerinden milletvekillerinin meclise getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Atalay ayrıca Türkiye’deki iş kazaları konusuna da dikkat çekti. Dünya ortalamasının çok üzerinde olan iş kazaları nedeniyle her gün dört işçinin hayatını kaybettiğini belirtti. Atalay, çocuk işçilerle ilgili yasal düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı.

Atalay, konuşmasında Türk emekçisinin depremzedelerle ekmeğini paylaşmaya devam ettiğini de belirterek, Türkiye’nin, mazlumun, haklının, emekçinin, milletin yanında olmanın esas olduğunu vurguladı.

Atalay’ın konuşmasının ardından sona eren mitinge, işçiler tarafından sloganlar atıldı.

Başa dön tuşu