EKONOMİ

Toplu iş sözleşmeleri ileri tarihe ertelendi! Bu seferde anlaşma sağlanamadı: TÜRK-İŞ’ten açıklama geldi

Toplu iş sözleşmelerinde talepler ve teklifler görüşülmeye devam ediyor. Bugün öğleden sonra tarafların bir araya gelmesiyle birlikte ortak paydada buluşulmak istendi. Fakat bugünde istenilen teklifin gelememesi üzerine görüşme ertelendi. TÜRK-İŞ tarafından yapılan açıklama ile birlikte uzlaşmaya yakın oldukları belirtildi. İşte tüm detaylar…

TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİNDE UZLAŞMA SAĞLANAMADI

Toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlayabilmek adına görüşmeler devam ediyor. Kamu işçileri tarafından gelen talepler değerlendirilerek uygun bir teklif ile sunulmaya devam ediliyor. Olayın 1 Mayıs 2023 tarihine kadar bitmesi beklerken ertelendikçe ertelenmeye devam ediyor. Toplu iş sözleşmelerinde çıkmaza girilmesiyle birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin olaya el attı.

Uzlaşmaya oldukça yakın olduklarını dile getiren Vedat Bilgin bugünkü toplu iş sözleşmesi toplantısında yer aldı. 700 binden fazla kamu işçisi toplantı sonucunu merak ederken istedikleri sonucu elde edemedi.

Toplantı sonrasında HAK-İŞ ve TÜRK-İŞ’ten üst üste açıklamalar geldi. HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan toplantıya dair açıklamalarda bulundu. Açıklamasında verimli bir toplantı olduğunu vurgulayarak bir sonraki hafta karara varmış olmayı diledi. Bu açıklama ile birlikte kamu işçisi için verilecek zam teklifinin tarihi belli oldu.

YENİ TEKLİF O TARİHTE VERİLECEK

Toplu iş sözleşmesi kapsamında zam teklifi için bugün saat 15.30’da toplanan hükümet yetkilileri ve sendika yetkililerinden açıklama geldi. Toplantı sonrasında yeni teklifin önümüzdeki hafta salı günü verileceğini paylaştı. Toplantı sonrası HAK-İŞ’in açıklaması üzerine TÜRK-İŞ Başkanı Atalay Toplu’da açıklamada bulundu.

Kamu işçilerinin rakam beklediğinin altını çizen Atalay, rakam verme durumunda olmadıklarını belirtti. Teklifin önümüzdeki hafta salı günü yapılacağının kuvvetle ihtimal olduğunu da vurguladı. Gelecek hafta ile birlikte bu görüşmelerin sol bulmasını temenni etti.

SEÇİMDEN ÖNCE UZLAŞMA BEKLENİYOR

Tekliflerin havada uçuştuğu toplu iş sözleşmelerinde hiçbir teklif şu ana kadar işçi tarafını memnun edebilmiş değil. Sözleşme için taban ücreti 15 bin TL teklif ettiklerini belirten TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, kabul edilmediğini belirterek 12 bin TL teklifte bulunduklarını açıkladı. Toplu iş sözleşmelerinin seçimden önce bitirilmesi yönünde istekleri olduğunu belirtti.

Önümüzdeki hafta salı günü itibariyle yeni bir teklifin yapılması bekleniyor. Beklenilen teklifin gelmesi halinde uzlaşma sağlanacaktır.

Kaynak: KARAR

Başa dön tuşu