EKONOMİ

Doğalgaz faturası yüksek gelenlere müjde! Fatura bedeli geri ödeniyor, hemen kontrol edin

Doğalgaz faturası yüksek gelenlere müjde! Doğalgaz dağıtım şirketleri, tüketicilerin fatura bedelini inceleyerek fazla ödeme yaptıkları durumlarda geri ödeme yapıyor. Fatura bedelinizi kontrol edin ve gerekiyorsa geri ödemenizi talep edin.

Ücretsiz doğalgaz kullanımının esaslarını belirleyen EPDK kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Böylece doğalgaz abonelerinin yüzünü güldüren gelişme resmiyete kavuştu. Doğalgaz faturası gelen vatandaşlara fatura tutarı geri ödenecek. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz’den çıkarılan doğalgazın karaya ulaştırılması töreninde vatandaşa iki müjde birden vermişti. Erdoğan, konutlarda ısınma dahil tüm doğalgaz kullanımın bir ay ücretsiz olacağını, mutfak ve sıcak su için tüketilen doğalgazın ise 25 metreküpünden de bir yıl boyunca ücret alınmayacağını söylemişti.

MUTFAKTA KULLANILAN DOĞALGAZ BİR YIL BOYUNCA ÜCRETSİZ

Erdoğan, “Birinci müjdemiz, vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğalgazı 1 yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su üretimi için gereken doğalgaz ücreti faturalardan düşürülecektir. İkinci müjdemiz ise 1 ay boyunca tüm konutların doğalgaz tüketiminden ücret almayacağız” ifadelerini kullanmıştı.

TAHSİLAT YAPILIRSA İADE EDİLECEK

Doğalgaz kullanımının esaslarını belirleyen EPDK kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre uygulamanın maliyeti 40 milyar TL olarak hesaplandı. Uygulamadan toplamda 19,7 milyon abone yararlanacak.

Ücretsiz doğalgaz uygulaması döneminde aboneden tahsilat yapılırsa fatura iptal edilerek tahsil edilen tutar üç iş günü içinde aboneye nakit olarak ödenecek.

Kaynak: Karar

Başa dön tuşu