EKONOMİ

Bungalov rezervasyonları yüzde 400 fırladı

Çarşamba günü yapılan bir seyahat meta arama motoruna göre, Türkiye’de bungalov otel rezervasyonları bu baharda patlama yaşadı.

enuygun.com sitesinin 2023 verilerine göre, rezervasyonlar yıldan yıla %400 gibi büyük bir artış gösterdi.

Siteye göre, şehir hayatının koşuşturmacasından kaçmak isteyen gezginler artık doğal ortamlarda konaklamayı tercih ediyor ve bu da bungalov otellere olan talebin artmasına neden oluyor.

Enuygun.com Otel İş Geliştirme Müdürü Ferhat Uyanık, “doğayla iç içe tatile olan ilginin artmasının doğal bir sonucu” dedi.

Bu trend ivme kazanmaya devam ettikçe, bungalov otel satışlarında sürekli bir büyüme görmeyi bekliyorum” dedi.

Bungalov rezervasyonlarındaki artış, tüketici tercihlerinin pandemi döneminde daha yaygın hale gelen çevre dostu ve sürdürülebilir turizm seçeneklerine doğru kaydığını gösteriyor.

Buna göre, 2008 küresel mali krizinden sonra ABD’de ivme kazanan minik ev akımı, Türkiye’de COVID-19 salgını sırasında yakalanmış gibi görünüyordu.

Bu arada enuygun.com verilerine göre Türkiye’deki en popüler bungalov rotaları arasında, trekking ve yürüyüş, bisiklet turları ve su sporları yapılabilen İstanbul yakınlarındaki Sakarya ilindeki Sapanca; Kuzeybatı Kırklareli iline bağlı İğneada da İstanbul yakınlarında popüler bir destinasyondur. İğneada yürüyüş, balık tutma ve yüzme gibi outdoor aktiviteler için uygun bir destinasyondur.

Balıkesir’in batısındaki Ayvalık, bungalov tatilcilerinin yeşil alanla buluşan muhteşem deniz manzarasının keyfini çıkarabilecekleri bir başka popüler destinasyon.

Bungalov turizmi için diğer sıcak noktalar arasında Antalya’nın bir Akdeniz cevheri Olympos, Karadeniz bölgesinde kuzey Rize ili, güneybatı Muğla ilinde turistik Datça ve Ege Denizi’nin güneyinde Çanakkale kıyılarında yer alan Bozcaada yer alıyor.

Başa dön tuşu