EKONOMİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı: yeni asgari ücret rakamını ilk kez verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, yılın başında asgari ücrette ciddi bir iyileşme sağlanacağının sinyallerini verdi. Asgari ücretle başlayalım. Net 5 bin 500 lira veriyoruz ve işverenlere vergi muafiyeti var. Biliyorsunuz ki 5 bin 500 lira asgari ücret net olunca vergisi işverene düşüyor.

Herkes asgari ücretin devleti ilgilendirdiğini ve devlete yük olduğunu düşünüyor. Öyle bir şey yok. Asgari ücret konusunda hem işçiyi hem de işvereni koruyarak, çalışma barışı adı altında normal bir rakam belirlenmeye çalışılıyor. İkinci dönemde 6. aydan sonraki enflasyonu düşünürsek bu benim sorunum. Şu anki hesaplamalarıma göre konuşulacak bir şey yok, müzakereler başlamadı bile ama 7 bin 500 veya bunun üzerinde düşünülebilir dedi.

Dediğim gibi, henüz hiçbir şey tartışılmadı. Özellikle benim tahminim asgari ücret var ve işverenler gelir vergisinden muaf, damga vergisinden muaf. Onunla, onun üzerindeki ücretlilerde bu sınıra kadar olan gelirler vergiden muaf olacak. Çok yakında Kredi Garanti Fonu’ndan yine küçük esnafımıza 50 milyar lira vereceğiz. Yakında açılacaktır. Bu nedenle esnafımızın yanındayız. Çarşıyı gezerseniz üreticimizin başı dertte değil. Emekliler ve asgari ücretliler sadece sabit gelirle sorun yaşayabilir. Biz onların tespitlerini yaptık ve o destekler de yakında verilecektir. Yeni paketler var. Cumhurbaşkanımız bu müjdeleri verecek” dedi.

Başa dön tuşu