YEREL HABER

Bu çiçeği gördüğünüz yerden uzaklaşın! Koparmanın cezası tam 244 bin TL!

Bu çiçeği koparmanın cezası 244 bin lira! Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Kalafat köyündeki Nilüfer Gölü’nde açan nilüfer çiçekleri koruma altına alındı. Biyolojik çeşitliliği korumak adına kesilen ceza 244 bin 315 TL. İşte ayrıntılar…

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Kalafat köyünde yer alan Nilüfer Gölü’nde koruma altındaki lotus (nilüfer) çiçeklerini koparanlara, biyolojik çeşitliliği tahrip etmek ve zarar vermekten 244 bin lira para cezası kesiliyor.

MESİRE ALANI OLUŞTURULDU

Biga’daki Nilüfer Gölü’nün çevresinde ekoturizmi canlandırmak amacıyla bir orman türkbet giriş parkı ve mesire alanı oluşturuldu.

Nilüfer Gölü, 2 dönüm büyüklüğündeki alanı içinde lotus olarak da bilinen nilüfer çiçeklerine ev sahipliği yapıyor.

KURUMAKTAN KURTARILDI

Biga Kaymakamlığı, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ve Biga Belediyesi’nin katkılarıyla, göl etrafındaki 10 dönümlük alanı, orman parkı ve mesire yeri haline getirdi.

Nilüfer Gölü, geçtiğimiz yıllarda susuz kaldığı için kuruma tehlikesi geçirmiş, Biga Belediyesi ise 880 metre uzunluğunda bir hat çekerek göle su takviyesi yapmıştı.

Düzenli olarak su takviyesi yapılan gölde kuruma tehlikesi atlatıldı ve nilüferler de yeniden açmaya başladı.

CEZASI 244 BİN 315 TL

Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, koruma altındaki nilüferleri koparmak yasak. Yasağı çiğneyenlere biyolojik çeşitliliği tahrip etmek ve zarar vermek suçundan 244 bin 315 TL para cezası kesiliyor.

Karar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu